HomeΚΡΗΤΗΔεμένα στα λιμάνια τα καράβια σήμερα και αύριο – 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια τα καράβια σήμερα και αύριο – 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και της Κρήτης, θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα καράβια εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ για το ασφαλιστικό.

Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ζήτησε χθες ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γιάννης Χαλάς, σε συνέντευξη Τύπου εν όψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ προειδοποίησε ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέρμα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία είδους υποχώρηση, ενώ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι “αυτά που ως αντιπολίτευση πιστεύανε ότι οι άλλοι δεν τα κάνουν, τα κάνουν τώρα αυτοί εδώ”.

Η απεργία των ναυτικών αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.

Επίσης, για την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ.

Επισημαίνεται ότι από την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση