HomeΚΡΗΤΗΚόβουν την Ελλάδα στα… δύο οι αγρότες – Δυναμικές οι κινητοποιήσεις

Κόβουν την Ελλάδα στα… δύο οι αγρότες – Δυναμικές οι κινητοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπλακ άουτ… αναμένεται να δημιουργήσουν σήμερα οι αγρότες όλης της χώρας καθώς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού που προωθεί η κυβέρνηση και κλείνουν δρόμους και υπηρεσίες.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν «μπλόκα» σε όλη την Ελλάδα σε κομβικά σημεία της εθνικής και της Εγνατίας οδού, από την Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο, με ισχυρή παρουσία ακόμα και σε λιμάνια και τελωνεία.

Θεσσαλία

Το μπλόκο των Τεμπών θεωρείται ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους. Η συγκέντρωση τρακτέρ σε χωριά του νομού, όπως λένε οι διοργανωτές, έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και εκατοντάδες τρακτέρ οδεύουν προς την κοιλάδα των Τεμπών για να παραταχθούν εκατέρωθεν του δρόμου.

Κρήτη

Στην κατάληψη του περιφερειακού καταστήματος του ΟΓΑ στο Ηράκλειο προχωρούν οι αγρότες, ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στα συζητούμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα. Η απόφαση ελήφθη στις Αρχάνες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Κρήτης. Οι αγρότες τόνισαν ότι θα μεταβούν και πάλι στα γραφεία του ΟΓΑ και να προχωρήσουν σε μια νέα κατάληψη μετά από αυτή που έγινε στις 13 του μήνα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να δώσουν δυναμικό «παρών» στην 26η AGROTICA Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους. Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων, αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία, ανοίγουν στα Χανιά την αυλαία των κινητοποιήσεων. Ήδη ανακοίνωσαν την διοργάνωση συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση