HomeΚΡΗΤΗΞεσηκώνονται αύριο οι αγρότες όλης της χώρας-Κατάληψη στα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο

Ξεσηκώνονται αύριο οι αγρότες όλης της χώρας-Κατάληψη στα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει για αύριο Τετάρτη οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να «μείνουν στα μπλόκα για όσο χρόνο χρειαστεί».

Απευθύνοντας κάλεσμα και στις άλλες δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο για μαζικές κινητοποιήσεις, στο σύνολό τους οι αγρότες επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για μοναχικούς διαβάτες, ούτε και έχουν πλέον την πολυτέλεια της διάσπασης».

Σε συγκέντρωση που είχε λάβει χώρα τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών, αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η έξοδός τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας, από αύριο, ώστε να οδηγήσουν, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, σε “μπλάκ άουτ” τη χώρα .

Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), στο Κάστρο Έυβοιας, Νίκαια και Τέμπη, ενώ στις 20 Ιανουαρίου, οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο, θα βγάλουν τα καϊκιά τους στα τοπικά λιμάνια.

Επιπλέον, στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια στην Αθήνα.

Κρήτη

Σε συνάντηση που είχαν τα μέλη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου των Αγροτών την περασμένη Κυριακή στις Αρχάνες είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κατάληψη αύριο στα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Οι αγρότες του νησιού είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου τα μέτρα αυτά, που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο, τελικά να μην εφαρμοστούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση