HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των εργαζομένων στα πεντάμηνα προγράμματα, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Στο πλευρό των εργαζομένων στα πεντάμηνα προγράμματα, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των εργαζομένων με τα προγράμματα της πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας τάσσεται το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την πρόσληψή τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, δηλώνουν ότι θα βρεθούν στο πλευρό των ωφελουμένων από τα εν λόγω προγράμματα, διεκδικώντας μαζί τους τη μη απόλυσή τους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Παράλληλα, αναφέρονται στις σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ υπογραμμίζοντας ότι οι κενές θέσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα φτάνουν τις 750 και οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ξεπερνούν τους 300.

Για το ζήτημα των προγραμμάτων της Κοινωφελούς εργασίας, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά:

«Η αλήθεια είναι ότι τα προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες τις χώρες, για:

–           Να χτυπηθεί ακόμη περισσότερο η σταθερή, μόνιμη εργασία. Να επεκταθούν περαιτέρω οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα.

–           Να καταργηθούν στη πράξη οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

–           Να ανακυκλώνουν τους άνεργους και την εκμετάλλευση υπέρ των εργοδοτών, ενώ περικόπτουν συνεχώς τα επιδόματα ανεργίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση