HomeΚΡΗΤΗ«Αγριεύει» ο καιρός-Τσουχτερό κρύο σε όλη την Κρήτη

«Αγριεύει» ο καιρός-Τσουχτερό κρύο σε όλη την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε ολόκληρο το νησί, συνθέτοντας ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την υπόλοιπη χώρα, σήμερα αναμένεται να πλήξει και την Κρήτη, με τσουχτερό κρύο, έντονες βροχοπτώσεις και με χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους στις ορεινές περιοχές του νησιού.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, που έπνεαν το Σαββατοκύριακο, φτάνοντας κατά τόπους και τα 9 μποφώρ κράτησαν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για αρκετές ώρες, μέχρι το βράδυ της Κυριακής που τελικά επετράπη ο απόπλους τους.

Την ίδια ώρα πτώσεις δέντρων και κλαδιών προκάλεσαν μικροπροβλήματα στην περιοχή της Ιεράπετρας, ενώ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή, φούσκωσε η θάλασσα.

 Ευτυχώς σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην Κρήτη αναμένεται να εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις, ενώ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές.

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι, που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες, θα μετατραπούν σε βόρειους, εντάσεως 5 με 6 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή μείωση, με τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 10 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας το κρύο σε ολόκληρο το νησί ιδιαίτερα τσουχτερό.

Στην υπόλοιπη χώρα

 Στη Θράκη και στη Μακεδονία  νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση. Στο Θρακικό βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από  -4 έως 1 βαθμό.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του βορείου Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά και ημιπεδινά. Η θερμοκρασία από -4 έως 6 βαθμούς.

Στην Κεφαλονιά, το Πύργο και τη Σπάρτη νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί άνεμοι στα 5-7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς.

Στα Κύθηρα βροχές και καταιγίδες και ο υδράργυρος μέχρι τους 7 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι βόρειοι στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι τους 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, τη κεντρική  και Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση και πιο έντονη στα ορεινά και την Εύβοια. Η θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς.

Στην Αττική νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση