HomeΚΡΗΤΗΕυχαριστούν για τα… 1.250 σακίδια πλάτης για μικρά παιδιά

Ευχαριστούν για τα… 1.250 σακίδια πλάτης για μικρά παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι πιο θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που συμμετείχαν στην δράση «Ταξιδεύοντας την αλληλεγγύη με ένα σακίδιο για το δρόμο» εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι συγκεντρώθηκαν 1.250 παιδικά σακίδια πλάτης με είδη πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στα προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς που συμμετείχαν στη δράση αλληλεγγύης: «Ταξιδεύοντας την αλληλεγγύη με ένα σακίδιο για το δρόμο».

Αποτέλεσμα της μεγάλης συμμετοχής ήταν να φτιαχτούν και στη συνέχεια να σταλούν 1.250 παιδικά σακίδια πλάτης γεμάτα με είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται τα προσφυγόπουλα στο ταξίδι τους για την αναζήτηση της νέας τους πατρίδας.

Η δράση μπορεί να ήταν  συμβολική, όμως οι  μαθητές/τριες μέσω αυτής, συζήτησαν για τις αιτίες και τις συνέπειες του ξεριζωμού, τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, συνειδητοποίησαν τις εφιαλτικές συνέπειες του πολέμου που πλέον εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην πόρτα μας και δεν επιτρέπουν την αδράνεια από κανένα μας.

Τα σακίδια πλάτης με τη βοήθεια του μεταφορικού γραφείου «΄Αφοι Κουράτορα» στάλθηκαν:

Α) Στην Ομάδα Αλληλεγγύης Προσφύγων της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, η οποία με τη λειτουργία της «ΟΑΣΗΣ» έχει συμβάλει τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής των προσφύγων παρέχοντας ζεστά ροφήματα, βρεφική περιποίηση δημιουργική απασχόληση και είδη πρώτης ανάγκης.

Β) στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών που υποδέχεται καθημερινά στην Πύλη Ε1 του λιμανιού εκατοντάδες πρόσφυγες, βοηθώντας τους και παρέχοντας τους είδη πρώτης ανάγκης και

Γ) στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, που προσφέρει προσωρινή φιλοξενία καθημερινά σε εκατοντάδες πρόσφυγες.

«Να βρεις γρήγορα μια καινούρια πατρίδα και να είσαι ευτυχισμένο», γράφει στα προσφυγόπουλα η Χριστίνα από Νηπιαγωγείο του Ηρακλείου σε σημείωμα από τα σακίδια που έλαβε η «ΟΑΣΗ» από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τα μικρά προσφυγόπουλα.

Μακάρι η ευχή της μικρής Χριστίνας να πραγματοποιηθεί!

Διαφήμιση
Διαφήμιση