HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – Βέροια 2-1

ΠΑΟΚ – Βέροια 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Βέροιας στην Τούμπα και πήρε μια πολύτιμη νίκη με 2-1. Ο Μπερμπάτοφ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Αθανασιάδης με σουτ τα γκολ για τον Δικέφαλο. Από τραγικό λάθος των Σκόνδρα-Μελίσσα προήλθε το τέρμα της Βέροιας.

Η εικόνα του αγώνα
Τον νεαρό Μελίσσα προτίμησε να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια ο Ιγκόρ Τούντορ, αφήνοντας στον πάγκο τον Όλσεν. Θέση βασικού δίπλα στον Αθανασιάδη πήρε και ο Μπερμπάτοφ στο 4-4-2 του Κροάτη προπονητή. Αντίθετα, ο Γεωργιάδης παρέταξε τη Βέροια με 4-5-1, σε μια προσπάθεια να κλείσει τους χώρους στη μεσαία γραμμή.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι φιλοξενούμενοι άσκησαν ασφυκτική πίεση στον ΠΑΟΚ. Στο 7′ ο Αμπντούν έκλεψε και έκανε το σουτ όμως κόντραρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπερμπάτοφ με κοντινή προβολή ανησύχησε τον Καντιμοίρη.

Η Βέροια απείλησε εκ νέου στο 14′ με τον Μαγέφσκι να πιάνει το σουτ μέσα στην περιοχή και τον Μελίσσα να μπλοκάρει. Το ματς πήγαινε ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει ο Γεωργιάδης, όμως λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι.

Ο Όστοϊτς έπεσε άτσαλα πάνω στον Σκόνδρα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Δημητρόπουλος να υποδείξει την παράβαση. Ο Μπερμπάτοφ που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την Βέροια να βγαίνει με δύο αλλαγές στην επανάληψη κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης. Με αλλαγή βγήκε και ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Μαλεζάς ένιωσε ενοχλήσεις κι έτσι ο Χαρίσης πήρε τη θέση του.

Το γκολ που έψαχνε η Βέροια τελικά ήρθε στο 65′. Σκόνδρας και Μελίσσας δεν συνεννοήθηκαν όπως θα έπρεπε, ο Μαγέφσκι το εκμεταλλεύτηκε και προ κενής εστίας έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Τούντορ έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο με Χαρίση και Ζάιρο για να πετύχουν το δεύτερο γκολ, ώσπου στο 74′ ο Αθανασιάδης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αρχικά ο Μακ έκανε το σουτ, με τον Όστοϊτς να σώζει στη γραμμή και στη συνέχεια ο αρχηγός του ΠΑΟΚ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Εκτός από ένα δυνατό σουτ του Χαρίση στο 81′, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη φάση μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να κρατάει σχετικά εύκολα το υπέρ του σκορ.

 

MVP
Όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι εκεί. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με το γκολ που πέτυχε «κλείδωσε» τη νίκη και παράλληλα έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος
Φλύαρος ο Τζαμέλ Αμπντούν στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Σχόλιο
Παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Είχε την κατοχή και δημιούργησε ευκαιρίες απέναντι σε μια πολύ γρήγορη και μαχητική ομάδα όπως η Βέροια. Μελίσσας και Σκόνδρας έκαναν τραγικό λάθος στη φάση της ισοφάρισης, κάτι που εξόργισε τον Τούντορ, όμως ο Αθανασιάδης τους «λύτρωσε».

Ο Κροάτης προπονητής χρησιμοποίησε και πάλι το 4-4-2, αφήνοντας στην άκρη το αγαπημένο του 3-5-2, κάτι που κάνει καλό στον δικέφαλο. Όσον αφορά τέλος τον Χαρίση που μπήκε ως αλλαγή, έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι πως αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα. Ήταν πολύ καλός, ενώ το σουτ του είναι «φαρμακερό».

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Σκόνδρας, Βίτορ, Μαλεζάς (46′ Χαρίσης), Κοροβέσης, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ (78′ Πέλκας), Ζάιρο (69′ Μυστακίδης), Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Οστοϊτς, Νάστος (82′ Ξόμπλιος), Αρτσε, Σιόντης, Γεωργιάδης, Αμπντούν (46′ Νέτο), Μαγιέφσκι, Κόλα (46′ Κάικουτ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση