HomeΚΡΗΤΗΤο ΚΚΕ στο Δήμο Γόρτυνας για το Πρόγραμμα Εξυγίανσης

Το ΚΚΕ στο Δήμο Γόρτυνας για το Πρόγραμμα Εξυγίανσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με το Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη είχε το Σάββατο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της υπαγωγής του δήμου στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής :

«Tο ΚΚΕ διατύπωσε την κατηγορηματική του αντίθεση στην υπαγωγή του Δήμου Γόρτυνας στο «Πρόγραμμα Εξυγίανσης», που σημαίνει την αποδοχή ως «τετελεσμένων» των δραματικών περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης στην Τοπική Διοίκηση, αλλά και σηματοδοτεί μια νέα ματωμένη φοροεπιδρομή στα ήδη εξασθενημένα εισοδήματα των δημοτών για να καλύψει τα έξοδά του ο Δήμος.

Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι εκτός από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που – συνεχίζοντας την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων- έχει την πρώτη ευθύνη για τα άθλια οικονομικά των Δήμων, τεράστιες ευθύνες έχει η ίδια η δημοτική αρχή και οι δημοτικοί παράγοντες που αποδέχονται και εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.

Το ΚΚΕ δήλωσε ότι καλεί τους εργαζόμενους και τους δημότες του Δήμου Γόρτυνας να αντιδράσουν οργανωμένα στην απόφαση για το «Πρόγραμμα Εξυγίανσης» και στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που αυτό συνεπάγεται. Να απαιτήσουν από το Δήμο και την κυβέρνηση να εγκαταλείψουν τέτοια σχέδια. Αντίθετα, να παλέψουν για να δυναμώσει η απαίτηση εξασφάλισης της κρατικής χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στους Δήμους την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που στις συνθήκες της κρίσης έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερες και πιεστικές.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Κομματική Οργάνωση Μεσαράς του ΚΚΕ ξεκινάει περιοδείες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δ. Γόρτυνας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση