HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση Αυγενάκη για τα κενά στα σχολεία

Παρέμβαση Αυγενάκη για τα κενά στα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα σχολεία που παραμένουν κλειστά, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στην λειτουργία τους από τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη.

Στην ερώτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Πλησιάζουμε στη μέση σχεδόν της σχολικής χρονιάς και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το, άνευ προηγουμένου, οξύτατο πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, τόσο στα δημοτικά όσο στα γυμνάσια και στα λύκεια. Ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να υπολειτουργούν και να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες».

Στην ερώτηση τονίζεται ακόμη ότι «Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί άλλο να εθελοτυφλεί μπροστά στα κρίσιμα προβλήματα που συσσωρεύονται στα σχολεία. Η παροχή παιδείας αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και όλα αυτά τα προβλήματα κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ισότητα στην εκπαίδευση και την ισότιμη συμμετοχή όλων στη μάθηση και τη διεκδίκηση της αριστείας. Παράλληλα, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στους γονείς, ιδίως σε αυτούς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση