HomeΚΡΗΤΗΤον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς καταγγέλλει 23χρονος

Τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς καταγγέλλει 23χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θύμα αστυνομικής βίας καταγγέλλει ότι έπεσε ένας 23χρονος από την Αλβανία, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ότι 8 αστυνομικοί τον ξυλοκόπησαν άγρια, επειδή προ ημερών είχε εμπλακεί σε φραστικό επεισόδιο με συνάδελφό τους.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο 23χρονος νεαρός, τα ξημερώματα τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από 8 αστυνομικούς, οι οποίοι υβρίζοντας τον και χτυπώντας τον βάναυσα, τον οδήγησαν στα κρατητήρια. Σύμφωνα πάντα με την ίδια την καταγγελία του νεαρού άνδρα, το μαρτύριό του συνεχίστηκε και κατά την παραμονή του στα κρατητήρια, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι η μεταχείρισή του αυτή ήταν αποτέλεσμα ενός φραστικού επεισοδίου που είχε ο ίδιος με έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, πριν από λίγες ημέρες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός – σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 23χρονου – πώς ενώ ήταν χτυπημένος οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο 23χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στο Ηράκλειο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής.

Ο 23χρονος, μετά τη διανυκτέρευση στα κρατητήρια, οδηγήθηκε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο και παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εμφανή χτυπήματα στο πρόσωπο και το λαιμό, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας Ηρακλείου να ζητήσει την εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Ο 23χρονος υπέβαλε μήνυση σε βάρος των 8 αστυνομικών για σωματική βλάβη και εξύβριση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση