HomeΚΡΗΤΗΔανέλλης: Να καταργηθεί, τώρα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Δανέλλης: Να καταργηθεί, τώρα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ότι από την απόφαση αυτή της κυβέρνησης πλήττονται εκατοντάδες οινοποιητικές μονάδες της χώρας, όπως και χιλιάδες αμπελουργοί.

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Δανέλλης σημειώνει:

«Οι Έλληνες οινοπαραγωγοί αποφάσισαν να κλείσουν τα οινοποιεία τους στις 25 Ιανουαρίου, μήπως και η κυβέρνηση συγκινηθεί επιτέλους, σε σχέση με το άστοχο και καταστροφικό μέτρο που η ίδια επέλεξε ως «ισοδύναμο», για επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί.

Από την πρώτη στιγμή, όλοι όσοι γνωρίζουμε τον τομέα είπαμε πως το μέτρο θα είναι όχι μόνο αναποτελεσματικό, αλλά κυρίως καταστροφικό για την ελληνική οινοπαραγωγή.

Δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες οινοποιητικές μονάδες και οι άνω των 20.000 απασχολουμένων σε αυτές, αλλά είναι και οι 200.000 αμπελουργοί ανά την Επικράτεια που πλήττονται.

Η επιμονή της κυβέρνησης σε αυτόν τον αψυχολόγητο φόρο δυναμιτίζει έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους του ολοένα και μειούμενου πρωτογενούς τομέα της χώρας, που με την εξωστρέφειά του και την ποιοτική του παραγωγή, δείχνει τον δρόμο εξόδου από την κρίση.

Το προειδοποιητικό, για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, κλείσιμο των οινοποιείων της χώρας τη μεθεπόμενη Δευτέρα, ας μείνει μόνο μια συμβολική κίνηση, την οποία δεν θα διαδεχθεί ένα πραγματικά ζοφερό μέλλον, χωρίς Έλληνες οινοποιούς και αμπελουργούς, χωρίς ελληνικό κρασί.

Η μέχρι τον Απρίλιο αναστολή της υποχρέωσης των οινοπαραγωγών για προκαταβολή του ΕΦΚ στην οποία η κυβέρνηση εξ ανάγκης υποχρεώθηκε, ας την κάνει να κατανοήσει το ανεφάρμοστο του, ούτως ή άλλως, αδιέξοδου σχεδιασμού της.

Απόσυρση της επιβολής ΕΦΚ στον οίνο τώρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση