HomeΥΓΕΙΑ«Μαύρη τρύπα» στις ΜΕΘ «καταπίνει» τις ανθρώπινες ζωές

«Μαύρη τρύπα» στις ΜΕΘ «καταπίνει» τις ανθρώπινες ζωές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «μαύρη τρύπα» του ΕΣΥ μετατρέπονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) «καταπίνοντας» ανθρώπινες ζωές.

Τουλάχιστον 200 κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι κλειστά και παροπλισμένα, σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Οι εκπρόσωποι του νοσηλευτικού κλάδου – που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά των ΜΕΘ- επισημαίνουν ότι το θέμα της λήξης των συμβάσεων των νοσηλευτών, που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ, παραμένει «στάσιμο χωρίς διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία».

«Όσο λιγοστεύουν οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τόσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα χάνονται» εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτρης Σκουτέλης.

Με δεδομένο ότι τουλάχιστον 50 ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση περιμένουν καθημερινά διασωληνωμένοι σε θαλάμους ή και διαδρόμους να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι ΜΕΘ, αντιλαμβάνεται κάποιος τις διαστάσεις που αποκτά το έλλειμμα Εντατικών για το σύστημα υγείας και φυσικά για τη ζωή των ασθενών.

Ήδη ένας ασθενής κατέληξε περιμένοντας για Εντατική στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), οι επαγγελματίες υγείας ωστόσο φοβούνται πώς δεν είναι το μοναδικό ούτε και το τελευταίο μοιραίο περιστατικό.

«Το πρόβλημα στις ΜΕΘ εντοπίζεται ξεκάθαρα στην υποστελέχωση των Μονάδων από νοσηλευτές. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν η Πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις συναδέλφων μας» αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ΕΝΕ, κ. Αριστείδης Δάγλας.

Προσώρας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει περιοριστεί σε εξαγγελίες για προσλήψεις 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών για τη στελέχωση των ΜΕΘ αλλά με συμβάσεις.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση