HomeΚΡΗΤΗΧωρίς την παράσταση πολιτικής αγωγής η δίκη του Ρίχτερ

Χωρίς την παράσταση πολιτικής αγωγής η δίκη του Ρίχτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς την παράσταση της πολιτικής αγωγής αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη του καθηγητή Χάινς Ρίχτερ στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη αποβλήθηκε η πολιτική αγωγή από την ακροαματική διαδικασία.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση έκλεισαν με την κατάθεση της Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Π.Κ. Ήβη Μαυρομούστακου, η οποία αναφέρθηκε στην αναγόρευση του καθηγητή.

Σήμερα αναμένεται να γίνει παρουσίαση και σχολιασμός των αναγνωστέων εγγράφων, που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία αλλά και των εγγράφων που εισφέρουν οι παράγοντες της δίκης.

Στη συνέχεια αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος για την πρόταση του Εισαγγελέα κ. Κασσωτάκη, αφού ο ίδιος μελετήσει την υπόθεση και τις καταθέσεις.

Παράλληλα, θα γίνουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του καθηγητή Ρίχτερ ενώ στην τελευταία δικάσιμο που θα οριστεί, αναμένεται η απόφαση του προέδρου που θα σηματοδοτήσει το τέλος της δίκης του Γερμανού ακαδημαϊκού.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Ρίχτερ παραπέμφθηκε εξ αρχής σε δίκη βάσει του νόμου του 2014 ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, λόγω του περιεχομένου του βιβλίου του για τη Μάχη της Κρήτης, το οποίο σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπομπής του συνιστούσε  «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση