HomeΚΡΗΤΗΕκστρατεία ενημέρωσης από τους απολυμένους της Ανακύκλωσης

Εκστρατεία ενημέρωσης από τους απολυμένους της Ανακύκλωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχαν την περασμένη Δευτέρα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, με κύριο αντικείμενο την ικανοποίηση του αιτήματος τους, που δεν είναι άλλο από την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με την ίδια εργασιακή σχέση που είχαν και πριν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα τους θα εξεταστεί και θα έχουν νέα συνάντηση μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε τελικά να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του εργοστασίου και κατά συνέπεια και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Παρά τις δεσμεύσεις όμως του υπουργού οι απολυμένοι της Ανακύκλωσης, μετά από γενική συνέλευση, που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης όλων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ.Η., αλλά και σε συνοικίες.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν, επισημαίνουν :

“Οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου και της Σωματειακής Επιτροπής της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης επανέλαβαν τα όσα λένε οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό:

•Ότι το εργοστάσιο παραμένει κλειστό και κατ’ επέκταση δεν πραγματοποιείται ανακύκλωση στους δήμους των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου με αποκλειστική ευθύνη του νέου εργολάβου (Waste Solution). Γεγονός το οποίο γεννά φυσικά πολιτικές και άλλες ευθύνες για την κυβέρνηση, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ως τις δημοτικές αρχές των δήμων των δύο Νομών της Ανατολικής Κρήτης.

•Ότι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι έχουν ήδη επιβαρυνθεί και επιβαρύνονται με χιλιάδες ευρώ κάθε ημέρα, τα οποία θα κληθούν να τα πληρώσουν εν τέλει οι δημότες, δηλαδή πάλι οι εργαζόμενοι.

Κι αυτό γιατί πετούν καθημερινά στις χωματερές ανακυκλώσιμο υλικό με συνέπεια την επιβολή προστίμων, επειδή μία εταιρία θέλει να περικόψει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, που κατέκτησαν ύστερα από πολυήμερο αγώνα το 2012, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό του κέρδους και να σπάσει το μέτωπο των εργατών.

•Ότι υπάρχουν ευθύνες κυβέρνησης και ΚΕΔΕ, γιατί η ΕΕΑΑ αρνείται να κοινοποιήσει τη σύμβαση που έχει συνάψει με τον εργολάβο προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γεγονός που αποθρασύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοσία και παρατείνει την ομηρία των 42 εργατών του εργοστάσιου και των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου με τη μη λειτουργία του εργοστασίου και κατ’ επέκταση της ανακύκλωσης στη μισή Κρήτη.

•Τέλος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ξεκαθάρισαν ότι λύση για τους 42 εργάτες μπορεί να αποτελέσει μονάχα η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας με τις ίδιες μισθολογικές, εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις, που έχουν κατακτήσει με την πάλη και τον αγώνα τους. Στα πλαίσια αυτά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περιοδείες ενημέρωσης του κόσμου σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Ήδη, από την Τρίτη τα χαράματα, οι εργαζόμενοι της Σωματειακής Επιτροπής και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων ”οργώνουν” τα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής με την ανταπόκριση των εργατών να είναι συγκινητική.

Εμείς έχουμε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η ομηρία των εργαζομένων στην Ανακύκλωση Ηρακλείου είναι και ομηρία των εργατών ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα. Κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση, το κεφάλαιο και τα Κόμματά του, με όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που συνδιαμόρφωσαν, επιτρέπουν στο κεφάλαιο – που σήμερα λέγεται Waste Solutions, χθες ΕΠΑΝΑ ΑΕ και αύριο κάποιος άλλος-, να βγάζει χρυσό από τα σκουπίδια και να μεταχειρίζεται και τους εργαζόμενους σαν σκουπίδια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Γι’ αυτό καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλες τις μαζικές οργανώσεις να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας με κάθε τρόπο.

Kαλούμε όλα τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και ενημέρωσης των εργατών και των υπαλλήλων σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση, υπηρεσία κλπ με στόχο να συνδυαστεί η αλληλεγγύη προς τον αγώνα μας, με την απάντηση που πρέπει να δώσουμε στην επίθεση στο ασφαλιστικό από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου-κυβέρνηση-ΕΕ με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τις επόμενες μέρες! ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση