HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓεροβασίλη για εισφορές: Τα 3 ή 7 ευρώ αύξηση δεν θα διαλύσουν την αγορά

Γεροβασίλη για εισφορές: Τα 3 ή 7 ευρώ αύξηση δεν θα διαλύσουν την αγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τα δύσκολα νομοσχέδια που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή και τη συνεκτικότητα στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη συγκυρία και η κυβέρνηση είναι εδώ, όχι για να πει αν τη δυσκολεύει ένα νομοσχέδιο αλλά για να δώσει λύση που θα ευνοεί την κοινωνία και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. «Έχουμε μπροστά μας το ασφαλιστικό, τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Εμείς θέλουμε γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα που θα χαράξουν την πορεία της χώρας για πολλά χρόνια στο μέλλον», είπε και πρόσθεσε: «Εχουμε πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της στιγμής. Καταθέσαμε μια πρόταση για το ασφαλιστικό που είναι μια πρόταση η οποία αναδιανέμει υπέρ των μεσαίων και κατώτερων οικονομικά στρωμάτων, εξασφαλίζει βιωσιμότητα στο σύστημα και έχει και μια έννοια δικαίου» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον Real.

Για την κριτική που ασκείται στην πρόταση αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι μια αύξηση 3 ή 7 ευρώ δεν είναι αυτή που θα διαλύσει την αγορά, η οποία αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, και ότι είναι προτιμότερο να μη μειωθούν οι συντάξεις οι οποίες πέφτοντας στην αγορά δίνουν μια ρευστότητα.

Για το ασφαλιστικό των αγροτών η κ. Γεροβασίλη είπε ότι θα έχουμε πραγματικά μια αύξηση των εισφορών των αγροτών, σταδιακά όμως, μέχρι το 2020 που θα φτάσει στο 20%, όσο δηλαδή συνεισφέρουν όλοι στο ασφαλιστικό. Ανέφερε, επίσης, ότι στους αγρότες είναι χαμηλότερη η βάση για τον υπολογισμό των εισφορών, σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε σημαντικό βήμα τον διαχωρισμό του κατ΄ επάγγελμα αγρότη, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία και η δικαιοσύνη. «Ο τρόπος αυτός εξασφαλίζει την προστασία των φτωχότερων αγροτών, διότι δεν είναι το ίδιο ένας αγρότης στα Τζουμέρκα στο βουνό με έναν μεγαλοκτηματία σε μια μεγάλη αγροτική πεδινή περιοχή. Και σε αυτό οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 «Έχει δώσει δείγματα γραφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε την ελπίδα «η ΝΔ να βρει το πολιτικό της στίγμα για να δούμε όλοι ποιος θα είναι ο τελικά ο τρόπος άσκησης πολιτικής εκ μέρους της».

Η κ. Γεροβασίλη παρατήρησε πως δεν ήταν ευχάριστο το γεγονός ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η ΝΔ βρισκόταν σε διαδικασία ανάδειξης προέδρου, η οποία είναι μεν μια σεβαστή καθόλα διαδικασία, αλλά ήταν ένα σοβαρό ζήτημα, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει το ρόλο να συνεισφέρει κρίνοντας και με προτάσεις, σε ένα γόνιμο διάλογο. Ανέφερε πως ο διάλογος, στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου, περιορίστηκε στο ποιος θα είναι ο περισσότερο «κακός» απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιος θα την απειλήσει περισσότερο. «Δυστυχώς ο διάλογος περιορίστηκε σε αυτό το κλίμα χωρίς να ακούσουμε πολιτικό λόγο επί της ουσίας» πρόσθεσε.

Ειδικά για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν είναι tabula rasa, είναι ένας πολιτικός που έχει δώσει δείγματα πολιτικής η οποία είναι αρκούντως νεοφιλελεύθερη, μακριά από όλα όσα ευαγγελίζεται σήμερα περί κέντρου της κεντροδεξιάς άποψης. «Μένει να παρακολουθήσουμε στη συνέχεια ποια θα αποφασίσουν να είναι η τακτική και η νέα γραμμή της ΝΔ» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση