HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαταβολή οφειλών και με πιστωτική κάρτα

Καταβολή οφειλών και με πιστωτική κάρτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας απευθείας μέσω του συστήματος Taxisnet θα μπορούν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις οφειλές τους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, η εφαρμογή για την πληρωμή φόρων με χρέωση καρτών μέσω του Taxisnet θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Ετσι οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή τους την οφειλή και το ποσό που θέλουν να πληρώσουν με την πιστωτική ή τη χρεωστική κάρτα τους.

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι αλλά και να εκλείψει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων που παρατηρείται σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής, με αποτέλεσμα να πληρώνουν μεγαλύτερα ποσά φόρων από αυτά που οφείλουν.

Διευκόλυνση φορολογουμένων

Οπως προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ, με το ποσό που συμψηφίστηκε να φτάνει τα 10,37 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των υπερεισπράξεων οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη «Ταυτότητα Οφειλής». Επίσης ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας χθες σε ερωτήσεις βουλευτών ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει νέα τροποποίηση του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει αυτό το ποσό επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 1/2 του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού των 1.500 ευρώ.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση