HomeΣΠΟΡΚαλλονή – Παναθηναϊκός 0-2

Καλλονή – Παναθηναϊκός 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός, παρότι «πέταξε» ένα ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Καλλονής στη Λέσβο και συνέχισε με νίκες (3Χ3) το 2016.

Η εικόνα του αγώνα
Οι δύο ομάδες μπήκαν… υποτονικά στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα, τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα αβίαστα λάθη να κυριαρχήσουν στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Άντριου Χογκ.

Στον αντίποδα, οι παίκτες της Καλλονής, με τον… αέρα στο πλευρό τους, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των «πρασίνων». Πέρα από δύο κεφαλιές των Μεχντί Αμπέντ (5′) και Ανέστη Αναστασιάδη (21′) οι δύο πλευρές δεν παρουσίασαν κάτι αξιόλογο στο πρώτο ημίχρονο.

Η μοναδική φορά που ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού», Λουκ Στιλ ανησύχησε, ήταν στις καθυστερήσεις, όταν η κεφαλιά του Μίροσλαβ Μάρκοβιτς, ύστερα από σέντρα του Οόκο Γουερέ, πέρασε λίγο πάνω από την εστία του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι μπήκαν… μεταμορφωμένοι και πήραν το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή τους, με όμορφη ενέργεια και σουτ του Νίκου Καλτσά.

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, γύρισε και «εκτέλεσε» τον Χογκ για το 0-1. Με την ψυχολογία στα ύψη, οι «πράσινοι» έφθασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι, καθώς κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Αμπέντ και κακή αντίδραση του Χογκ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα σουτ των Καλτσά (72′, 75′), Μανούσου (74′) και Μπαργκάν δεν βρήκαν στόχο. Στο 81′ ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμη μία καλύτερη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά ο Χογκ με μία εντυπωσιακή απόκρουση, αρνήθηκε το γκολ.

Στα τελευταία λεπτά, οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους, είχαν νέο δοκάρι σε απίθανη ευκαιρία του Ατζαγκούν (88′) και τελικά πέτυχαν το δεύτερο γκολ με διαγώνιο σουτ του Μπουμάλ στο 90ό λεπτό.

Οι συνθέσεις
Καλλονή: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Γουερέ, Μάρκοβιτς (69′ Μπαργκάν), Ελακόπουλος, Γεωργίου, Μανούσος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Εσιέν (73′ Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ (67′ Ατζαγκούν), Μπουμάλ, Καλτσάς, Πέτριτς (57′ Μπεργκ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση