HomeΚΡΗΤΗΘα ενισχυθούν οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία, για τις εκδόσεις VISA

Θα ενισχυθούν οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία, για τις εκδόσεις VISA

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου θεωρήσεων της τουριστικής VISA και τη στελέχωση των τριών μας προξενικών αρχών στη Ρωσία, σχεδιάζουν τα συναρμόδια υπουργεία, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τους στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή, σχετικά με την άρση των περιορισμών για την έκδοση VISA σε ρώσους τουρίστες.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει: «Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί και γνωρίζει τις τάσεις που διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά της Ρωσίας. Επιδιώκει, δε, την περαιτέρω ενίσχυση των Προξενικών μας Αρχών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που συνεπάγεται η χρήση του συστήματος Visa Information System, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πολίτες από τη Ρωσία που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα» .

Σύσταση ομάδας εργασίας

Επιπλέον, στο απαντητικό έγγραφο επισημαίνεται ότι το ΥΠΕΞ έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση Ομάδας Εργασίας προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες για επέκταση του υφιστάμενου δικτύου κέντρων θεωρήσεων, καθώς και για πρόσθετες διευκολύνσεις, όπως την αξιοποίηση της κινητής βιομετρίας, δηλαδή τη δυνατότητα λήψης αιτήσεων θεώρησης και βιομετρικών στοιχείων από τις κινητές μονάδες προκειμένου να διευκολύνονται έτι περαιτέρω οι αιτούντες, ακόμη και σε περιοχές, στις οποίες δεν λειτουργούν κέντρα θεωρήσεων, με σκοπό να αξιοποιηθούν όσο το δυνατό αποτελεσματικότερα οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται τη νέα χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, από τους αυξημένους αριθμούς Ρώσων τουριστών που θα επιλέξουν ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Για το Υπουργείο Τουρισμού, οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούν προτεραιότητα

Το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σημειώνει στη δική του απάντηση ότι στο πλαίσιο του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου για τον τουρισμό η Ρωσία αποτελεί χώρα προτεραιότητας, δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος των Ρώσων επισκεπτών για την Ελλάδα και των ισχυρών ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε ζητήσει με την ερώτηση του την άρση των περιορισμών για την έκδοση VISA από τη Ρωσία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση