HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται τα “Σάββατα με τους Επιστήμονες” στο ΜΦΙΚ

Συνεχίζονται τα “Σάββατα με τους Επιστήμονες” στο ΜΦΙΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση με θέμα “Γεωπάρκα- Ο πλούτος της Γης σε ανοικτή έκθεση” θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνονται στο χώρο του μουσείου τα “Σάββατα με τους Επιστήμονες”.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Συζήτηση με θέμα: «Γεωπάρκα – Η ποικιλότητα του πλανήτη Γη και η αξία της» με το Δρ Χαράλαμπο Φασουλά, Υπεύθυνο τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00 Διαδραστική περιήγηση στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCΟ με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής “Staridas Geography” του Σπύρου Σταρίδα, Γεωλόγου Msc (για ηλικίες άνω των 10 ετών).

Bauges 2 3-1

12:00-14:00 Φτιάχνω το δικό μου απολίθωμα, «πετροζωγραφίζω» και κατασκευάζω θήκες για τη δική μου συλλογή με πετρώματα (για ηλικίες άνω των 4 ετών).

12:15-14:00 «Μικροί παλαιοντολόγοι και γεωλόγοι εν δράσει» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες από 4 έως 7 ετών).

12:15-14:00 Συμμετέχω σε αληθινή ανασκαφή απολιθωμάτων – Εξερευνώ και ανακαλύπτω πετρώματα και ορυκτά (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες άνω των 7 ετών).

12:15-14:00 «Κατασκευάζουμε το Χάρτη Γεωποικιλότητας της Κρήτης», με την υποστήριξη του Σπύρου Σταρίδα, Γεωλόγου Msc. Κόβουμε, κολλάμε και ζωγραφίζουμε πάνω σε ένα μεγάλο χάρτη της Κρήτης τα σημαντικότερα Φυσικά Γεωλογικά Μνημεία του νησιού (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες άνω των 7 ετών).

Διαφήμιση
Διαφήμιση