HomeΚΡΗΤΗΠρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων-Ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς από τους εμπόρους

Πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων-Ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς από τους εμπόρους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου, με τους εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτές, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα η κίνηση στα μαγαζιά τους ήταν υποτονική.

Σε αρκετά καταστήματα η πρεμιέρα των εκπτώσεων θα συνοδευτεί από υψηλά ποσοστά έκπτωσης, μια και οι έμποροι θέλουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές να κατέβουν στην αγορά και να βρουν το είδος που επιθυμούν σε πιο συμφέρουσες τιμές.

Η μειωμένη αγοραστική κίνηση του προηγούμενου διαστήματος- με ένα μικρό ευχάριστο διάλειμμα κατά την περίοδο των εορτών- έχει οδηγήσει τους καταστηματάρχες να κάνουν λόγο για ποσοστά, από την έναρξη κιόλας της εκπτωτικής περιόδου.

Συνήθως τα ποσοστά κλιμακώνονται, καθώς ξεκινούν τις πρώτες ημέρες χαμηλά και αργότερα αυξάνονται, αλλά φέτος αναμένεται να συμβεί το αντίθετο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως εντοπίζεται στον κλάδο της ένδυσης, όπου η παρατεταμένη καλοκαιρία δε βοήθησε καθόλου τις πωλήσεις των χειμερινών ρούχων.

Οι καταναλωτές ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τις αγορές τους.

Θα πρέπει να ελέγχουν αν αναγράφονται διπλές τιμές στα προϊόντα, δηλαδή η αρχική τιμή και η τιμή των εκπτώσεων ή να αναγράφεται το ποσό της έκπτωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων σε πινακίδα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι σε κάθε είδος υπάρχει η αρχική τιμή.

Επίσης κατά την περίοδο των εκπτώσεων στο κατάστημα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιεί εκπτώσεις.

Στις προσφορές πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να ενημερώνει ότι γίνονται προσφορές. Επίσης το προϊόν πρέπει να έχει δύο τιμές , την αρχική και την τιμή προσφοράς (όχι σε ποσοστό έκπτωσης).

Τέλος αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων επιβάλλεται υψηλό πρόστιμο ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση