HomeΚΡΗΤΗΗλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας-Υψηλές θερμοκρασίες για την Κρήτη

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας-Υψηλές θερμοκρασίες για την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ασθενείς βροχές στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Οι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά μέσα στην ημέρα φτάνοντας το βράδυ τοπικά και τα 7 ίσως και 8 μποφόρ ακόμη και στα ηπειρωτικά της κεντρικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα μέχρι τους 16 με 19 βαθμούς οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι και στους 21 βαθμούς στη Κρήτη. Τη Τρίτη αναμένονται πιο ισχυρές βροχές να επηρεάσουν τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Ελλαδας. Μέχρι το βράδυ θα έχει υποχωρήσει το σύστημα.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στη Κομοτηνή. Στο Θρακικό νότιοι άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός και το θερμόμετρο από 8 έως 16 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του βορείου Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Στην Κεφαλονιά, το Πύργο και τη Καλαμάτα νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στο Ιόνιο νοτιάδες στα 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία από 5 εως 18 βαθμούς.

Στα Κύθηρα νεφώσεις και ο υδράργυρος μέχρι τους 17 βαθμούς.

Στη Κρήτη παροδικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από 12 έως 21 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοιδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίουνεφώσεις με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι νότιοι στα 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι τους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, τη κεντρική και Στερεά Ελλάδα, παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις και μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση