HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις ημέρες μετά την ήττα στην Καλλονή, ο ΠΑΟΚ ξέσπασε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη με 3-1. Αθανασιάδης, Χαρίσης και Ζάιρο τα γκολ για τον Δικέφαλο. Μείωσε στο 90′ ο Κοζορώνης για τον ΠΑΣ.

Η εικόνα του αγώνα
Με τον Χαρίση στο βασικό σχήμα δίπλα στον Τσίμιροτ και τον Αθανασιάδη στην κορυφή ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ του Ιγκόρ Τούντορ.

Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης κατέβηκε διαβασμένος και παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και τους Γιαννιώτες να αμύνονται με νύχια και με δόντια.

Ωστόσο κατάφεραν να δυσκολέψουν τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έβρισκε χώρους να μπει μέσα στην περιοχή και απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 27′ και στο 31′ ο Χαρίσης με δύο δυνατά σουτ εκτός περιοχής ανησύχησε τον Βελλίδη, που ήταν όμως σε ετοιμότητα.

 

Τελικά το γκολ ήρθε δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Ζάιρο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τον ΠΑΣ να περιμένει κάτω από τη γραμμή του κέντρου. Στο 52′ ο ιδιαίτερα κινητικός Χαρίσης με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου και έγραψε το 2-0.

Η ομάδα του Τούντορ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 64′ ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε τη «γλυκιά» σέντρα του Λέοβατς από αριστερά κι από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός έπεσε με τον ΠΑΣ να προσπαθεί δειλά δειλά να κάνει τις πρώτες του φάσεις στο ματς. Η κεφαλιά του Λίλα (73′), όπως και το σουτ του Ακόστα (82′) δεν είχαν τύχη, όμως ο Κοζορώνης στο 90′ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Όλσεν από μακριά και να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

MVP
Ζάιρο και Χαρίσης ήταν οι κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του, ενώ ο δεύτερος «έκοβε και έραβε» στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αδύναμος κρίκος
Οι επιθετικοί του ΠΑΣ δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν. Τόσο ο Γιάκος, όσο και ο Ίλιτς νικήθηκαν σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει σχετικά γρήγορα το «χαστούκι» από την Καλλονή και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Η αλλαγή συνταγής από τον Ιγκόρ Τούντορ κρίνεται επιτυχημένη, με τον Δικέφαλο να μην απειλείται σχεδόν καθόλου από τον ΠΑΣ και να έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Χαρίσης και ο Ζάιρο έκαναν εκπληκτικό ματς όσο αγωνίστηκαν. Οι Γιαννιώτες ήταν μεν διαβασμένοι, όμως το γκολ του Αθανασιάδη δύο λεπτά πριν το ημίχρονο τους λύγισε.

Δέχθηκαν κι άλλο ένα με την έναρξη του δευτέρου μέρους και φάνηκαν να αποπροσανατολίζονται.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69′ Γκολάσα), Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (76′ Μυστακίδης), Μακ (73′ Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γαρουφαλιάς (72′ Κοζορώνης), Στρούνα (46′ Ακόστα), Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Λίλα, Ιλιτς (60′ Μανιάς), Γιάκος

Διαφήμιση
Διαφήμιση