HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Κληρώνει» δώρα με τις αποδείξεις -Ακίνητα, αυτοκίνητα ή ταξίδια για όρους ξεπεράσουν το όριο

«Κληρώνει» δώρα με τις αποδείξεις -Ακίνητα, αυτοκίνητα ή ταξίδια για όρους ξεπεράσουν το όριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εξής, το αφορολόγητο που προκύπτει από τις αποδείξεις θα «χτίζεται» με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος. Οσοι όμως ξεπεράσουν το απαιτούμενο όριο θα έχουν και τα… τυχερά τους.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε κληρώσεις, με διάφορα δώρα για τους φορολογούμενους, όπως αυτοκίνητα, ταξίδια ή ακόμη και ακίνητα, για όσους ξεπεράσουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Πέρα από αυτό, στο ΥΠΟΙΚ εξετάζουν και την παροχή κινήτρων και για τους τουρίστες. Κάθε φορά που ο τουρίστας-πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου αυτόματα θα γίνονται κληρώσεις με διάφορα δώρα.

Το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις που συγκεντρώνονται με τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές κάρτες. Φορολογούμενος με εισόδημα έως 21.000 ευρώ έχει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης του φόρου των 2.100 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρις εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ.

Επιπλέον, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να διακρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους. Από την υποχρέωση να πληρώνουν με κάρτες για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο θα εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα μηχανήματα POS.

Τέλος, κατά τα φαινόμενα, οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση