HomeΚΡΗΤΗΕπεισοδιακή σύλληψη μέλους σπείρας διαρρηκτών με αδυναμία στα κοσμήματα

Επεισοδιακή σύλληψη μέλους σπείρας διαρρηκτών με αδυναμία στα κοσμήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αδυναμία στα κοσμήματα είχε τριμελής σπείρα διαρρηκτών, που στη διάρκεια του εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, «χτύπησαν» σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, αρπάζοντας από σπίτια και καταστήματα, κοσμήματα ως επί το πλείστον, μετρητά και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, πράξεις που τους απέφεραν λεία μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου οδηγήθηκαν στα ίχνη της σπείρας και προχώρησαν στη σύλληψη ενός μέλους της, ενός 29χρονου από την Αλβανία, με τρόπο επεισοδιακό. Σε βάρος του 29χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητούνται οι δύο άγνωστοι – για την ώρα – συνεργοί του.

Είχαν βάλει στο μάτι 44χρονο επιχειρηματία

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση των 5 κλοπών, μετά από καταγγελία 44χρονου επιχειρηματία από το Ηράκλειο, τον οποίο η σπείρα φαίνεται πως «είχε βάλει στο μάτι», δεδομένου ότι είχαν διαρρήξει όχι μόνο το σπίτι του, αλλά και δύο καταστήματα που έχει στην ιδιοκτησία του και λειτουργεί. Σύμφωνα με την καταγγελία του 44χρονου, οι κλοπές είχαν γίνει στο διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2015 έως και 3 Ιανουαρίου 2016, με τους διαρρήκτες να αρπάζουν κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ, μετρητά ύψους 4.300 ευρώ, ένα laptop και ένα tablet.

Οι αστυνομικοί που άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δράστες των διαρρήξεων ήταν ο 29χρονος συλληφθείς μαζί με δύο ακόμη άτομα.

Προσπάθησε να διαφύγει

Η αστυνομική έρευνα στο σπίτι του 29χρονου είχε επεισοδιακή κατάληψη, αφού ο νεαρός άνδρας μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως τελικά να … αποφύγει τη σύλληψη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός υπολογιστής, 3 ανδρικά ρολόγια χειρός, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, μία τηλεόραση και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα κοσμήματα των 100.000 της 62χρονης

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ίδια σπείρα «χτύπησε» σε δύο ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της 62χρονης Ηρακλειώτισσας, που είδε τα κοσμήματά της, αξίας …. 100.000 ευρώ να κάνουν φτερά. Στη δεύτερη περίπτωση, οι δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι ενός 66χρονου, και πάλι στο Ηράκλειο, περιορίστηκαν να αρπάξουν μια τηλεόραση.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, τους επιστράφηκαν, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο η ίδια σπείρα να εμπλέκεται και σε άλλες ανάλογες πράξεις κατά το παρελθόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση