HomeΚΡΗΤΗΣήμερα τα Φώτα και οι Φωτισμοί…Τελετές Αγιασμού των Υδάτων σε όλη την Κρήτη

Σήμερα τα Φώτα και οι Φωτισμοί…Τελετές Αγιασμού των Υδάτων σε όλη την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με λαμπρότητα θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στο Ηράκλειο, ο Καθηγιασμός των Υδάτων θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην προβλήτα του μικρού Κούλε.

Νωρίτερα θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Δήμος Βιάνου

Στην παραλία του Κερατόκαμπου στη Βιάννο θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στις 9.30 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει στις 10 στο λιμάνι της Άρβης και στις 10.30 στην Ψαρή Φοράδα.

Στις 12.15 θα τελεστεί Καθηγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι στο Καστρί από το Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάνου κ.κ.Ανδρέα.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Αγιασμός θα τελεστεί στις 10.30 στη Λίμνη Λιβάδες στο Θραψανό, ενώ στις 1.30 μετά το μεσημέρι θα γίνει στον Τσούτσουρα.

Ενυδρείο Κρήτης

Ένα διαφορετικό Καθηγιασμό των Υδάτων θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι βρεθούν σήμερα στο χώρο του Ενυδρείου Κρήτης, όπου η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη δεξαμενή του ενυδρείου από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο στη μία μετά το μεσημέρι.

Χανιά

Στις 6.30 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κατάδυση του Σταυρού και ο Καθηγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι των Χανίων.

Ρέθυμνο

Στις 7 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ρέθυμνο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγενίου.

Θα ακολουθήσει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση