HomeΚΡΗΤΗΚρίσιμες ώρες για τον 10χρονο που κάηκε από σόμπα – Τι λέει ο πατέρας του

Κρίσιμες ώρες για τον 10χρονο που κάηκε από σόμπα – Τι λέει ο πατέρας του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα το 10χρονο αγόρι από τον Άγιο Νικόλαο, το οποίο υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα μετά την προσπάθεια του να ανάψει τη σόμπα του σπιτιού του με βενζίνη.

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκαύματα τρίτου βαθμού, που έχει υποστεί στο πρόσωπο, το κεφάλι και το λαιμό, με το 10χρονο αγόρι να δίνει πραγματικά γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τη ζωή του, αλλά και για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του, με τις ελπίδες όλων να στηρίζονται στο δυνατό οργανισμό του 10χρονου, ώστε να βγει νικητής από τη δύσκολη αυτή μάχη, που δίνει για τη ζωή του.

Η μαρτυρία του πατέρα για το τραγικό ατύχημα

«Με άφησαν ένα λεπτό και το είδα. Είναι σε καταστολή και του έχουν κάνει τραχειοτομή για να αναπνέει επειδή έχει εισπνεύσει τον καπνό από τα πλαστικά», Δηλώνει ο Γιάννης Πετράκης στην «Ανατολή», πατέρας του δεκάχρονου αγοριού, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=HDBrGaLa874

Το παιδί μιλούσε όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το νοσοκομείο, ξυπόλυτοι και κατακαμένοι, το 10χρονο παιδί έλεγε στον πατέρα του να βιαστεί γιατί πονούσε.

Όπως τονίζει προτεραιότητα για τον ίδιο έχει να γίνει καλά το παιδί του και περιμένει με αγωνία να περάσουν τα τρία πρώτα εικοσιτετράωρα.

Το χρονικό του ατυχήματος

Υπενθυμίζεται ότι το 10χρονο παιδί προσπάθησε να ανάψει τη σόμπα στο σπίτι του, χρησιμοποιώντας βενζίνη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη και το παιδί να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι γονείς του, οι οποίοι κι αυτοί τραυματίστηκαν ελαφρά, μετέφεραν τον 10χρονο στο νοσοκομείο του Αγίου νικολάου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Επειδή όμως η κατάσταση του χαρακτηριζόταν κρίσιμη, αποφασίσθηκε η μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση