HomeΚΡΗΤΗΕνδεχομένως αύριο, οι τοξικολογικές εξετάσεις για το θάνατο του 28 ημερών βρέφους

Ενδεχομένως αύριο, οι τοξικολογικές εξετάσεις για το θάνατο του 28 ημερών βρέφους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φως στο μυστήριο που καλύπτει το θάνατο του μόλις 28 ημερών βρέφους ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στο Ηράκλειο, αναμένεται να ρίξουν οι ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων, ενδεχομένως να γνωστοποιηθούν αύριο Δευτέρα.

Το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό από τους νεαρούς γονείς του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Την υπόθεση διερευνά από την πρώτη στιγμή και η ΕΛΑΣ, καθώς όπως είχε γνωστοποιηθεί και οι δύο γονείς του άτυχου αγοριού είναι ναρκομανείς.

Από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του βρέφους δεν προκύπτουν ενδείξεις κακοποίησης, παραμέλησης ή απουσίας φροντίδας. Επίσης, από τα ευρήματα των ιατροδικαστών δεν φαίνεται να τίθεται ζήτημα συνδρόμου αιφνιδίου θανάτου. Μέχρι στιγμής, δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος των γονέων και για το λόγο αυτό οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει στη σύλληψή τους.

Το γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό σχετίζεται με την πληροφορία ότι το μωρό λίγο μετά τη γέννησή του εμφάνισε συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, πράγμα που θεωρείται άμεση συνέπεια αν η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η ίδια πάντως, έχει ήδη ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης, και λόγω της κατάστασής της δεν θήλαζε το μωρό της.

Το πάζλ του μυστηρίου που καλύπτει το θάνατο του μωρού θα συμπληρωθεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις που θεωρούνται και το «κλειδί» για να απαντηθούν τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση