HomeΣΠΟΡΗρακλής – Καλλονή 3-0

Ηρακλής – Καλλονή 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Απόστολο Βέλλιο (χατ τρικ), ο Ηρακλής επικράτησε με 3-0 της Καλλονής στο Καυτανζόγλειο και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, ύστερα από δύο αγωνιστικές.

Η εικόνα του αγώνα
Η Καλλονή «πατούσε» καλύτερα στα πρώτα λεπτά, όμως ο Ηρακλής ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο παιχνίδι. Στο 15′, ο Γιάννης Πασάς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο… συνήθης ύποπτος Απόστολος Βέλλιος «πετάχτηκε» στο ύψος της μικρής περιοχής και με προβολή έδωσε προβάδισμα στον «Γηραιό».

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα σουτ των Καλτσά (32′) και Τσαμπούρη (35′) δεν ανησύχησαν τον Χουάντερσον. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι.

Ο Νίκος Πουρτουλίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά κι ο Κρολ βρήκε, άθελά του, την μπάλα με το χέρι, με τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο να δείχνει -σωστά- την «άσπρη βούλα». Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέλλιος, ο οποίος ευστόχησε και έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Χουάντερσον έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να «χτυπούν» στην κόντρα επίθεση. Η τακτική δούλεψε εξαιρετικά, αφού στο 70′ ο Βέλλιος βρέθηκε απέναντι από τον Άντριου Χογκ και με μονοκόμματο συρτό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στα τελευταία λεπτά, η Καλλονή κυνήγησε το γκολ της τιμής, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

MVP
Το νέο έτος μπήκε ιδανικά για τον Απόστολο Βέλλιο. Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε χατ τρικ και πήρε… από το χέρι τον Ηρακλή, οδηγώντας τον σε μία υπερπολύτικη νίκη.

Ο 23χρονος άσος μετουσίωσε σε γκολ κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση και συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Αδύναμος κρίκος
Ο Κρίστοφ Κρολ βρέθηκε σε κάκιστη βραδιά και έγινε βορά στις ορέξεις των επιθετικών του Ηρακλή. Αποκορύφωμα, το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο είχε ως συνέπεια η ομάδα του να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο (2-0). Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να γίνει αλλαγή στο ημίχρονο.

Σχόλιο
Ο Νίκος Παπαδόπουλος ευτύχησε να έχει σε τρομερή βραδιά τον Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος έβγαλε το… φίδι από την τρύπα για τον «Γηραιό». Παρότι η Καλλονή ήταν καλύτερη στην αρχή του παιχνιδιού, ο Ηρακλής χτύπησε στις αντεπιθέσεις και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-0.

Οι παίκτες του Καραγεωργίου «ανοίχτηκαν» προκειμένου να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, με αποτέλεσμα να αφήσουν κενούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε ο Έλληνας επιθετικός.

Οι γηπεδούχοι δείχνουν ικανοί, με δύο-τρεις καλές προσθήκες να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα, η Καλλονή, αν συνεχίσει τις μέτριες εμφανίσεις, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Οι συνθέσεις
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (86′ Ζαμπάζης), Πασάς (55′ Περόνε), Βέλλιος (77′ Λουκίνας).

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (46′ Σπυρόπουλος), Κεϊτά, Καλτσάς, Γουερέ (60′ Μπαργκάν), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (78′ Ελακόπουλος), Μανούσος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση