HomeΚΡΗΤΗΕκστρατεία ενάντια στο ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε επίπεδο ΕΕ

Εκστρατεία ενάντια στο ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε επίπεδο ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Λεόντειο συμφωνία» χαρακτήρισε τη σύμβαση της παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας στη Γερμανική Fraport, o Aνεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel της Κέρκυρας στις 24 Δεκεμβρίου και εξήγγειλε εκστρατεία ανατροπής της σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η σύμβαση πρέπει να ακυρωθεί»

«Η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί, είπε ο Νότης Μαριάς, αν αποδείξουμε δύο πράγματα: ότι υπάρχει μονοπώλιο που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και ότι υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις που καρπώνεται ο αγοραστής. Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αποσαφήνισε ότι ήδη ετοιμάζει έναν «πλούσιο» φάκελο για το «βίο και την πολιτεία» της Fraport και τις προσπάθειές της να διαμορφώσει μονοπωλιακές συνθήκες, τον οποίο θα καταθέσει άμεσα στην Ευρωβουλή.

Κανόνες δικαίου παραβιάστηκαν κατάφωρα

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Νότης Μαριάς εξηγώντας ότι υπάρχουν κανόνες στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραβιάστηκαν κατάφωρα και σκοπεύει απλώς να ζητήσει να εφαρμοστούν κατά γράμμα στην περίπτωση της Fraport.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι -αίφνης μετά από 4 μήνες αναμονής- ο αρμόδιος Επίτροπος της Κομισιόν Πιέρ Μοσχοβισί μόλις στις 22/12 απάντησε στην Ερώτηση του και «πέταξε το μπαλάκι» στην Ελληνική κυβέρνηση για το αν υπάρχουν παραλείψεις και ζήτημα που χρήζει παρέμβασης από πλευράς της Κομισιόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση