HomeΚΡΗΤΗΣπείρα τριών ατόμων «είχε ρημάξει» το Ηράκλειο – Σε 15μέρες, 10 διαρρήξεις με λεία άνω των 40.000 ευρώ

Σπείρα τριών ατόμων «είχε ρημάξει» το Ηράκλειο – Σε 15μέρες, 10 διαρρήξεις με λεία άνω των 40.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τριμελής σπείρα διαρρηκτών, αποτελούμενη από δύο γυναίκες και έναν άνδρα, είχε ρημάξει το Ηράκλειο τις τελευταίες ημέρες. Σε διάστημα μόλις 15 ημερών, είχαν κατορθώσει να εισβάλουν σε συνολικά 10 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με λεία μεγαλύτερη των 40.000 ευρώ, αποσπώντας κοσμήματα, χρήματα, συσκευές και διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου μετά από επεισοδιακή σύλληψη του 28χρονου άνδρα, μέλους της σπείρας.

Σε βάρος του 28χρονου συλληφθέντα, της 34χρονης συνεργού του και της τρίτης γυναίκας της σπείρας, αγνώστων στοιχείων, η οποία αναζητείται από τις αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Πώς οδηγήθηκε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Το χρονικό διάστημα 6 έως και 21 Δεκεμβρίου 2015, η σπείρα των διαρρηκτών, είχε χτυπήσει συνολικά 10 σπίτια στο Ηράκλειο, αποσπώντας χρήματα συνολικού ύψους 22.325 ευρώ, κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και πλήθος άλλων αντικειμένων. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη των δύο μελών της σπείρας, του 28χρονου άνδρα και της 34χρονης γυναίκας, τους οποίους και αναζητούσαν.

Χθες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν τον 28χρονο να κινείται ως συνεπιβάτης σε ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος Ηρακλειώτης. Ο 28χρονος όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Συνελήφθη, ως βασικός ύποπτος για τις κλοπές αλλά και για απείθεια. Την όλη υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση