HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: «Η μέγγενη του μνημονίου είναι απίθανο να βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο της ανάπτυξης»

Ν. Μαριάς: «Η μέγγενη του μνημονίου είναι απίθανο να βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο της ανάπτυξης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το προσφυγικό ζήτημα και την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα μίλησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ1, που ταξίδεψε στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στην φτωχοποίηση της Ελλάδας ο Νότης Μαριάς είπε ότι οι δανειστές πέρασαν ένα πολύ σκληρό μνημόνιο και τώρα μετέρχονται διάφορα τρικ για να αποφύγουν την απομείωση του Ελληνικού χρέους. «Λένε δηλαδή, εξήγησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, να πληρώνουμε σε τόκους και χρεολύσια το 15% του ΑΕΠ. Όμως αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό αλλά έτσι γλιτώνουν να πάνε στην απομείωση του χρέους».

Για τη νέα Frontex

Αναφερόμενος στο ζήτημα της νέας Frontex, που ετοιμάζει η ΕΕ για τα Ελληνικά Σύνορα και στους κινδύνους που ελλοχεύουν, ο Νότης Μαριάς αποσαφήνισε: «Εμείς ως Ελλάδα θέλουμε τη συνεργασία της Frontex, αλλά να λειτουργεί επιβοηθητικά. Δεν θέλουμε μία κατάσταση που θα ανατρέπει κυριαρχικά δικαιώματα, όπως η φύλαξη, η διαχείριση και ο έλεγχος των συνόρων μας, ούτε θέλουμε μία Υπηρεσία της Ε.Ε. να κάνει επεμβάσεις στα σύνορά μας πέρα και πάνω από τη γνώμη της Ελλάδας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση