HomeΚΡΗΤΗΠαράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα προγράμματα διάρκειας πέντε μηνών της Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως αποφάσισε η επιτροπή αγώνα, οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που έχει προγραμματιστεί για τις 17:55.

Στην ανακοίνωσή τους, οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι, επισημαίνουν ότι στις 23 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, παρέχοντας τους συνδικαλιστική κάλυψη.

Στην κινητοποίηση είχαν συμμετάσχει εργαζόμενοι από την καθαριότητα και το πράσινο του δήμου Ηρακλείου και του δήμου Μαλεβιζίου καθώς και από υπηρεσίες του Ηρακλείου.

Στο πλευρό των απεργών είχαν βρεθεί εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του ΕΚΗ και η δημοτική σύμβουλος Δ. Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το κύριο αίτημα της κινητοποίησης

Το κύριο της κινητοποίησης είναι η χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα από την πρώτη ημέρα της ανεργίας τους. Το αίτημα αυτό διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι απεργοί με το διευθυντή του ΟΑΕΔ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η απάντηση που τους δόθηκε στην απαίτησή τους για προστασία των ανέργων ήταν ότι δεν μπορεί να δοθεί λύση από τον τοπικό ΟΑΕΔ και ότι ο διευθυντής μπορεί απλώς να μεταφέρει το αίτημα τους. Παραδέχτηκε την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού αφού με το τέλος του 5μηνου προγράμματος δημιουργήθηκαν μεγάλα κενά και στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όπου εργάζονταν 5μηνίτες. Παράλληλα από τον διευθυντή εκφράστηκε η κατανόηση του προβλήματος,  χωρίς όμως να παίρνει θέση και χωρίς να δεσμεύεται ότι θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες».

Διαβάστε ολόκληρη την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση