HomeΚΡΗΤΗΝέες συλλήψεις στην «πράσινη τσόχα» σε Ηράκλειο και Χανιά – Κατασχέθηκαν 5.000 ευρώ

Νέες συλλήψεις στην «πράσινη τσόχα» σε Ηράκλειο και Χανιά – Κατασχέθηκαν 5.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «κυνήγι» του παράνομου τζόγου βρίσκονται την εορταστικό περίοδο οι διωκτικές αρχές στην Κρήτη. Ο απολογισμός των τελευταίων 24ωρων σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ήταν 9 συλλήψεις σε Ηράκλειο και Χανιά, για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια. Από τις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκε συνολικά το ποσό των 4.940 ευρώ καθώς και 1.098 προπληρωμένες κάρτες “moneysafe”, αξίας 17.000 ευρώ!

Τα φρουτάκια στα Χανιά

Χθες το βράδυ στα Χανιά, αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έφοδο σε internet-café στην πόλη των Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ότι 4 πελάτες του καταστήματος έπαιζαν παράνομα φρουτάκια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συνελήφθησαν η 55χρονη υπάλληλος του καταστήματος που τη δεδομένη στιγμή ήταν υπεύθυνη της λειτουργίας του, καθώς άλλα τέσσερα άτομα, ηλικίας από 35 έως και 57 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στο παράνομο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ο 50χρονης ιδιοκτήτης του καταστήματος, τη στιγμή της εφόδου δεν βρισκόταν στο καφέ και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν συνολικά :

  • το χρηματικό ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ,
  • 1.098 κάρτες «moneysafe» συνολικού χρηματικού ποσού 17.110 ευρώ,
  • 10 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • 10 οθόνες Η/Υ και
  • 10 πληκτρολόγια Η/Υ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χανίων.

Πέντε συλλήψεις για μπαρμπούτι στο Ηράκλειο

Λίγες ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου πραγματοποίησαν έφοδο σε καφενείο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη παράνομο μπαρμπούτι.

Συνολικά, συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, ένας 40χρονος υπάλληλος του καταστήματος καθώς και 4 πελάτες του καφενείου ηλικίας από 41 έως 63 ετών. Ο 28χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου αναζητείται.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό 4.820 ευρώ και
  • τρία ζεύγη ζάρια.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ο ιδιοκτήτης του καφενείου δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος. Οι συλληφθέντες

θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση