HomeΚΡΗΤΗΆρχισαν τα όργανα με τον Μεϊμαράκη μαινόμενο κατά Μητσοτάκη – Τα αποτελέσματα σε περιοχές "κλειδιά"

Άρχισαν τα όργανα με τον Μεϊμαράκη μαινόμενο κατά Μητσοτάκη – Τα αποτελέσματα σε περιοχές "κλειδιά"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας σε διάφορες περιοχές της χώρας και είναι ενδεικτικά των όσων θα συμβούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου που λαμβάνει διαστάσεις ντέρμπι με αριθμητικό όμως φαβορί τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο από το Ε, τα αποτελέσματα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία είχαν και μεγάλες αποκλίσεις σε κάποιες περιοχές.

Στην εκλογική περιφέρεια της Α και Β Αθήνας οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σχεδόν ισόπαλοι.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 37,1%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 36,5%

Άδωνις Γεωργιάδης: 17,1%

Απόστολος Τζιτζικώστας 9,1%

Τα αποτελέσματα στην Αθήνα δεν αποτελούν μεγάλη έκπληξη, καθώς ήταν αναμενόμενα και για τους 4 υποψηφίους.

Στη Θεσσαλονίκη τώρα υπήρχε προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να επηρεάσει την υπόλοιπη εικόνα του υποψηφίου, κάτι που σημαίνει πως στην Μακεδονία, το καραμανλικό στρατόπεδο έκανε σωστά τη δουλειά του υπέρ του κ. Μεϊμαράκη.

Εκλογική περιφέρεια Α και Β Θεσσαλονίκης:

Απόστολος Τζιτζικώστας: 34,5%

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 30,3%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 24%

Άδωνις Γεωργιάδης: 11,2%

Στα Χανιά από όπου κατάγεται η οικογένεια Μητσοτάκη, τα αποτελέσματα ήταν αυτονόητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: 58,7%

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 29%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 7,9%

Άδωνις Γεωργιάδης: 4,3%

Εκλογική περιφέρεια Λασιθίου:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 53,8%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 36,8%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 5,5%

Άδωνις Γεωργιάδης: 3,7%

Εκλογική περιφέρεια Αχαΐας:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης 47,3%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 25%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 16,8%

Άδωνις Γεωργιάδης: 10,4%

Εκλογική περιφέρεια Κυκλάδων:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 56,9%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 23,7%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 12%

Άδωνις Γεωργιάδης: 8%

Εκλογική περιφέρεια Φθιώτιδα:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 48,7%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 23,7%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,2%

Άδωνις Γεωργιάδης: 6,2%

Και την ώρα που αυτά τα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ενώ όλοι περίμεναν πως θα περάσουν οι γιορτές και μετά θα αρχίσουν τις “εχθροπραξίες” οι δύο υποψήφιοι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε επιθετική αρχή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς αλαζόνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή υποστήριξε πως με την κίνησή του να είναι υποψήφιος αυξήθηκε η συμμετοχή του εκλογικού σώματος. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό λέγοντας πως ο ίδιος δεν κάνει συναλλαγές και πως δεν πρόκειται να δει βουλευτές. Δήλωσε πως αισθάνεται πως θα είναι ο νέος πρόεδρος “και δεν θέλω ένταση γιατί βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεφύγει κανα δυο φορές και δεν κάνει”.

Τις αιχμές αυτές τις άφησε και με αφορμή τη στήριξη που εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως αυτό δεν σημαίνει πως και οι ψηφοφόροι θα κάνουν το ίδιο.

Αρνούμενος ένα debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε πως νιώθει προσβεβλημένος με τα όσα υποστήριξε ο αντίπαλος του πως δεν έχει θέσεις, ενώ έκανε αναφορά και στην απουσία του στην ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης λέγοντας πως είχε ένα προσωπικό πρόβλημα. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για αυτό το θέμα, λέγοντας πως “δεν επιτρέπεται να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα ήθελε να ακούσει τη θέση μου για το Σύμφωνο Συμβίωσης γιατί την ξέρει. Αποκάλυψε μάλιστα πως εάν ήταν στη Βουλή θα το ψήφισε το Σύμφωνο.

Τον κατηγόρησε επίσης πως την πρώτη φορά που εκλέχθηκε ήταν εξαιτίας του ονόματός του και τον κάλεσε να μην μιλά για βαρονίες γιατί ο ίδιος είναι ο κ. Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης αν και δήλωσε πως αισθάνεται πως θα είναι ο νέος πρόεδρος, μίλησε για ανοιχτό αποτέλεσμα και πως δεν θεωρεί τον εαυτό του φαβορί, χωρίς να αποκλείει μάλιστα να αντιστραφεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση