HomeΚΡΗΤΗΤέλος στη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, που έφτανε… μέχρι τα Χανιά

Τέλος στη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, που έφτανε… μέχρι τα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τίτλους τέλους σε μια από τις μεγαλύτερες σπείρες ναρκωτικών που είχαν γεμίσει με ναρκωτικά την Αττική έβαλε η ΕΛΑΣ μετά από εκτεταμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας (Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Σαλαμίνα, Παγκράτι, Κολωνός, Ν. Κόσμος και Βούλα) καθώς και στα Χανιά.

Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα – δέκα Έλληνες και δέκα αλλοδαποί από Αλβανία και Συρία – ενώ στη δικογραφία, που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται συνολικά 43 άτομα.

Ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός ο οποίος φρόντιζε να ενημερώνει τη σπείρα για επικείμενες επιχειρήσεις των συναδέλφων του.

speira1

Οι έρευνες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην όλη επιχείρηση, έφτασαν και μέχρι τα Χανιά, όπου όπως διαπιστώθηκε, υπήρχαν μέλη της οργάνωσης με ενεργούς ρόλους.

«Εγκέφαλος» της σπείρας που λειτουργούσε με τρεις υποομάδες θεωρείται ένας 36χρονος Αλβανός κρατούμενος στο Κεντρικό Κατάστημα Κράτησης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο 36χρονος είχε συγκροτήσει τρεις υποομάδες κάθε μια από τις οποίες είχε διαφορετική αποστολή:

– Η πρώτη δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

– Η δεύτερη δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή-προμήθεια από Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και σε άλλες περιοχές της Χώρας καθώς και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

– Η τρίτη, με συντονιστές έναν 33χρονο Αλβανό και έναν 25χρονο Έλληνα δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή-προμήθεια από Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

speira2

Ο εγκληματικός τζίρος της σπείρας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν 1,8 κιλά κοκκαΐνης, 2 κιλά ηρωίνης και 7,8 κιλά ακατέργαστης κάνναβης αλλά και ο εξοπλισμός ενός εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Κατασέχθηκαν, επίσης, δύο πιστόλια, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, δύο ξίφη, το χρηματικό ποσό των 33.615 ευρώ, έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα και πλήθος κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση