HomeΚΡΗΤΗΟ Άγιος Νικόλαος αποκτά… πίστα skate/bmx

Ο Άγιος Νικόλαος αποκτά… πίστα skate/bmx

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καινοτομία για τον Άγιο Νικόλαο, αναμένεται να αποτελέσει η πίστα skate / bmx που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί με την συνδρομή της ομάδας πρωτοβουλίας των skaters, σε χώρο που προτείνεται από τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Είναι γεγονός ότι με την ολοκλήρωση της υποδομής που απαιτείται το «skate park», θα αποτελέσει στο εξής, ένα ασφαλές καταφύγιο για τους νέους, οι οποίοι θα αθλούνται σε καθημερινή βάση, σ΄ ένα χώρο κατασκευασμένο με συγκεκριμένες προδιαγραφές, δίνοντας τους μάλιστα την δυνατότητα να διοργανώνουν επιδείξεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τους εκπροσώπους της ομάδας πρωτοβουλίας κ.κ. Μάριο Αρχαύλη – Παναγιώτη Γιακουμάκη, παρουσία και του προέδρου του Πολιτιστικού –Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΝ) του Δήμου κ. Χάρη Αλεξάκη, προτάθηκαν χώροι εντός και εκτός του σχεδίου πόλης, οι οποίοι προσφέρονται για την δημιουργία και ανάπτυξη αυτής της δράσης. Δεδομένων ωστόσο των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αναφορικά με την σύνταξη της Τεχνικής Μελέτης, ο δήμαρχος αν και δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος, ζήτησε από τους παριστάμενους την συνδρομή της Ομοσπονδίας τους για την σύνταξη της σχετικής μελέτης.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου: Τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία με την ομάδα πρωτοβουλίας, αναζητείται ένας από τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου, προκειμένου τα παιδιά που ασχολούνται με το skate, να μην δημιουργούν ζητήματα οχλήσεων μέσα στην πόλη.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, αν και αρχικά είχε προταθεί ο χώρος που προβλεπόταν για την δημιουργία «ανοιχτού θεάτρου», για τη δημιουργία skate park, ωστόσο σήμερα- όπως είπε- με την νέα χωροθέτηση της γέφυρας του Ξηροποτάμου, και την συμπληρωματική απαλλοτρίωση ενός ακόμα κομματιού γης, προκύπτει μια έκταση ικανή, για να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Η έκταση που προτείνεται, (εκτός σχεδίου) έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως ο ίδιος εξήγησε, αφού λόγω και του ποταμού (ξηροπόταμος) , έχει μια απόσταση από τις κατοικίες και δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να « ξηλωθούν» οι μόνιμες κατασκευές που θα δημιουργηθούν και να μεταφερθούν αλλού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το θέμα καλείται στο εξής να διαχειριστεί ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν και ιδιαίτερα το τμήμα που ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ ήδη υπάρχει η δέσμευση για την χρηματοδότηση του έργου από τον Δήμο( ΣΑΤΑ, ίδιους πόρους), στην λογική της διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, όπως έγινε γνωστό, αναζητείται χώρος και στην Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης για την δημιουργία ανάλογης δομής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση