HomeΚΡΗΤΗΑπολογισμός πεπραγμένων στον ΟΛΗ: Επιτυχημένη η θητεία του Γιάννη Μπρα

Απολογισμός πεπραγμένων στον ΟΛΗ: Επιτυχημένη η θητεία του Γιάννη Μπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη σημερινή «αλλαγή φρουράς» στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, η απερχόμενη διοίκηση υπό το Γιάννη Μπρα προχώρησε στον απολογισμό των πεπραγμένων της. Σε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, η διοίκηση που ανέλαβε το τιμόνι του ηρακλειώτικου λιμένα από το 2010 έως το 2015, περιγράφει με λεπτομέρειες το όραμά της, τους στόχους τους οποίους έφερε σε πέρας αλλά παράλληλα καταγράφει και τις παρεμβάσεις ή τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται στο μέλλον για να συνεχιστεί η δυναμική αναπτυξιακή ώθηση του λιμανιού.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΟΛΗ θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες και παραγωγικές.

Ο τομέας της κρουαζιέρας

Στον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της κουραζιέρας. Όπως επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο «η διοίκηση του λιμανιού του Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των διαδρομών από την Αδριατική προς την Μέση Ανατολή, είδε μια σημαντική προοπτική και άδραξε άμεσα την ευκαιρία. Πολύ γρήγορα προχωρήσε σε κινήσεις εξωστρέφειας με πρώτη την συμμετοχή της –για πρώτη φορά το 2011– στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι. Η πρώτη, ιστορικά, επαφή του λιμένος Ηρακλείου με την βιομηχανία της κρουαζιέρας, σε ένα τόσο αναβαθμισμένο επίπεδο, έδειξε τον δρόμο».

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα

Κατά της διάρκεια της πενταετίας που πέρασε, ο ΟΛΗ αξιοποίησε τα ευρωπαϊκά προγράμματα ως εργαλείο στήριξης του αναπτυξιακού του σχεδιασμού. Επένδυσε πολλά στις χρηματοδοτήσεις αυτές οι οποίες αποτελούν σημαντική διέξοδο για την σύνταξη μελετών και την απόκτηση εξοπλισμού, σε μια περίοδο δημοσιονομικής κρίσης. Έτσι ο Ο.Λ.Η. από το 2012 μέχρι σήμερα υλοποίησε 6 συγχρηματοδοτούμενα έργα συνολικού ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα αυτά συμβάλουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό του Ο.Λ.Η. και την απόκτηση τεχνογνωσίας, ενώ επίσης σε βάθος χρόνου μπορούν να αποδώσουν σημαντικά έσοδα.

Ακόμη, στο κείμενο του απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης δίδεται ιδιαίτερα έμφαση στην οικονομική αποτελεσματικότητα του ΟΛΗ, στη διασύνδεση του λιμανιού με την τοπική κοινωνία, στην αναπτυξιακή προοπτική του, και στην υλοποίηση των στόχων της καινοτομίας και της περιβαλλοντικής εγρήγορσης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση