HomeΚΡΗΤΗΚαταθέτει ο καθηγητής Στεργίου στην δίκη για τον Ρίχτερ

Καταθέτει ο καθηγητής Στεργίου στην δίκη για τον Ρίχτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την κατάθεση του καθηγητή Στεργίου αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Χθες κατέθεσε ο δήμαρχος Καντάνου – Σελήνου, ο επίκουρος καθηγητής πολιτικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Κρήτη Θωμάς Νουτσόπουλος και ο λέκτορας πολιτικών οργανώσεων και κομματικού συστήματος, Ευθύμης Πααπβλασόπουλος.

Σήμερα η κατάθεση του κ. Στεργίου – οποίος ήταν ο εισηγητής της αναγόρευσης του Ρίχτερ – αναμένεται να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το goodnet, χθες ο κ. Περράκης στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στα μαρτυρικά χωριά της περιοχής αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων της περιοχής την περίοδο της Γερμανικής κατοχής και κυρίως της εισβολής. Από την πλευρά του ο κ. Νουτσόπουλος, κατέθεσε για το περιεχόμενο του επίμαχου βιβλίου διαπιστώνοντας συνολικά ασυμφωνία μεταξύ διατυπώσεων και περιεχομένου και μείζον μειονέκτημα του του βιβλίου το γεγονός ότι υπονοεί περισσότερα απ όσα λέει ευθέως.

Ο κ. Παπαβλασόπουλος περιορίστηκε στην κατάθεσή του στη διαδικασία της αναγόρευσης ενώ στη διάρκεια της κατάθεσής του έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στην αναγόρευσή ενός ιστορικού όπως ο καθηγητής Ρίχτερ από το τμήμα πολιτικής επιστήμης.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Ρίχτερ παραπέμφθηκε εξ αρχής σε δίκη βάσει του νόμου του 2014 ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, λόγω του περιεχομένου του βιβλίου του για τη Μάχη της Κρήτης, το οποίο σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπομπής του συνιστούσε  «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση