HomeΚΡΗΤΗΠαρατράβηξε το «αστείο» με το στολισμό της Πλατείας Ελευθερίας

Παρατράβηξε το «αστείο» με το στολισμό της Πλατείας Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνήθως έτσι συμβαίνει στις εποχές της ταχύτατης διάδοσης μιας πληροφορίας, και κυρίως μέσω διαδικτύου. Ή κάπως έτσι δημιουργούνται οι νεόκοποι «αστικοί μύθοι». Κάποιος διαδίδει κάτι και η αναπαραγωγή είναι τόσο ταχύτατη που μέσα σε λίγα λεπτά έχει «κατοχυρωθεί» ως γεγονός πραγματικό. Κάτι ανάλογο έγινε και με το στολισμό της Πλατείας Ελευθερίας.

Τις τελευταίες ώρες, κυρίως στα social media αλλά και σε πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναπαράγεται μια φωτογραφία – προϊόν photoshop, στην οποία ο στολισμός της Πλατείας αφήνει εύγλωττα σεξιστικά – φαλλικά υπονοούμενα.

Φυσικά, δεν πρόκειται για μια «αληθινή είδηση», ωστόσο η εν λόγω φωτογραφία κάνει ήδη το γύρο της Ελλάδας με πλήθος σχολίων που σε κάποιες περιπτώσεις ξεφεύγουν από τα όρια του ευτράπελου.

plateia falloi

Μαθαίνουμε ότι για το εν λόγω περιστατικό, κύκλοι της Λότζια λένε περίπου τα εξής:

«Έσπευσαν πολλοί, επιπόλαιοι και αφελείς, να σχολιάσουν την ΄΄εξυπνάδα΄΄ του photoshop για τον στολισμό της Πλατείας Ελευθερίας. Κανένας φαίνεται δεν τους έχει διδάξει ότι η αρχαία ρήση ΄΄μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας΄΄ (και στην προκειμένη περίπτωση η πένα) είναι σοφή και σε προφυλάσσει από ολισθήματα. Στο κάτω – κάτω της γραφής το να καταπίνουμε αμάσητη την καυτή πατάτα, χωρίς να διασταυρώνουμε πληροφορίες, δε συνιστά και έξυπνο άνθρωπο!

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Ηρακλείου, αγνοώντας κακόβουλες ενέργειες, συνεχίζει με αισιοδοξία το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση