HomeΚΡΗΤΗΘ. Βρέντζου: “Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ευθύνεται για την κατανομή των βοσκοτόπων.

Θ. Βρέντζου: “Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ευθύνεται για την κατανομή των βοσκοτόπων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, η διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων.

Όπως επεσήμανε η ίδια, η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι σε «ανοιχτή» γραμμή με το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε με τις ενστάσεις να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των παραγωγών” τόνισε η κα Βρέντζου.

Αναλυτικά η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης δήλωσε:

«Με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθαρίζουμε ότι η Περιφέρεια στη διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων για την Κρήτη δεν είχε καμία απολύτως ανάμιξη. Η κατανομή των βοσκοτόπων έγινε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης από τον Οκτώβριο του 2014 πρωτοστάτησε σε συναντήσεις στο Υπουργείο τονίζοντας ότι άμεσα θα έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων και των διαχειριστικών σχεδίων» και πρόσθεσε: «Περιμένουμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα οδηγίες για την διαδικασία των ενστάσεων που αφορά την έκδοση των προσωρινών δικαιωμάτων όπως επίσης πώς θα γίνει η διαχείριση των προβλημάτων της πληρωμής σε τοπικό επίπεδο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση