HomeΚΡΗΤΗ“Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” από τη Σοφία Νικολιδάκη

“Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” από τη Σοφία Νικολιδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο της Σοφίας Νικολιδάκη με τίτλο “Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” παρουσιάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου.

Η παρουσίαση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Κέντρο Κρητικής και Λαικής Τέχνης Ρεθύμνου.

Την παρουσίαση θα κάνει ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και εικονογράφος Παναγιώτης Γιακάς, ενώ θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την ίδια τη συγγραφέα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος και είναι διαθέσιμο από όλα τα βιβλιοπωλεία της Κρήτης.

Ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο κεντρικό βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης.

Περίληψη

Τι γίνεται όταν ο Άγιος Βασίλης ενώ έχει μοιράσει τα δώρα στα παιδιά ανοίγει την πόρτα του και βλέπει μια στοίβα γράμματα; Μήπως ξέχασε να στείλει κάποια δώρα; Μα όχι! Τούτα είναι διαφορετικά γράμματα! Γράμματα από ζωάκια; Τι να ζητούν άραγε ένας γάιδαρος, μια κότα και μια αγελάδα; Γράμματα από ένα χρυσόψαρο, ένα παπαγαλάκι και ένα χαμστεράκι; Έστειλε γράμμα και η Αράχνη; Και το ποντίκι; Και η πεταλούδα και το δελφίνι; Υπάρχουν και ένα σωρό άλλα γράμματα! Μέσα από τα γράμματα των ζώων, άλλοτε αστεία, άλλοτε πιο σοβαρά τα ζωάκια κάνουν τις δικές τους ευχές και ζητούν τα δικά τους δώρα. Τι θα κάνει άραγε ο Άγιος Βασίλης;

Διαφήμιση
Διαφήμιση