HomeΚΡΗΤΗΙεράπετρα: Στα 5 καλύτερα μέρη της Ελλάδας για να μετακομίσουν οι συνταξιούχοι

Ιεράπετρα: Στα 5 καλύτερα μέρη της Ελλάδας για να μετακομίσουν οι συνταξιούχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως μια ιδανική επιλογή για εύπορους αμερικάνους συνταξιούχους παρουσιάζεται η Ιεράπετρα σε δημοσίευμα μεγάλου οικονομικού ιστότοπου. Σε αφιέρωμα που κάνει στις πέντε καλύτερες τοποθεσίες της Ελλάδας στις οποίες αξίζει κανείς να περάσει τα χρόνια της συνταξιοδότησής του η Ιεράπετρα κερδίζει κυρίως λόγω καιρού.

Όπως αναφέρει το Investopedia.com , η Ιεράπετρα είναι η πιο θερμή πόλη και ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης, κάνοντας της ιδανική για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για το  μεγάλο παραλιακό μέτωπο με τα καφέ και τις ταβέρνες, τις ομορφιές της περιοχής αλλά και γενικότερα της Κρήτης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα πολύ χαμηλά ενοίκια της πόλης που την κάνουν τελικά μια ιδανική επιλογή.

Οι άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι η Αθήνα για την ιστορία και τον πολιτισμό της, η Μύκονος για τη νυχτερινή ζωή, η Κεφαλλονιά για τις παραλίες και η περιοχή της Μάνης (με πόλη που προτείνεται την Καλαμάτα) για το φυσικό της περιβάλλον που την κάνει ιδανική για πεζοπορίες.

Όπως αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα η Ελλάδα προτείνεται γενικά ως επιλογή λόγω του πολύ μειωμένου κόστους ζωής που εκείνοι το εκτιμούν να ειναι 30% χαμηλότερο σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ η συμβουλή που δίνουν είναι να προτιμήσουν μικρά αστικά κέντρα τα οποία προσφέρουν ηρεμία αλλά δεν πάσχουν σε παροχές και δομές Υγείας, και να φροντίσουν να οργανώσουν τη ζωή τους όπως οι ντόπιοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση