HomeΚΡΗΤΗΣε πλήρη ετοιμότητα η πολιτική προστασία στο Ηράκλειο

Σε πλήρη ετοιμότητα η πολιτική προστασία στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων, και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εξετάστηκε στην διάρκεια της σημερινής σύγκλισης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφεριεάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνοτ συμμετείχαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

syntonistiko2

Ετοιμότητα για πλημμύρες και χιονοπτώσεις

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «Συνεδριάζουμε για να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών σε περίπτωση πλημμυρικού φαινομένου ή σε έντονη χιονόπτωση. Παρά τον καλό σχεδιασμό που έχουμε και την άριστη συνεργασία με όλους τους δήμους, Σώματα Ασφαλείας, υπηρεσίες, φορείς, δυστυχώς τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας είναι πενιχρά. Εδώ και 3 χρόνια δεν έχει δοθεί ένα ευρώ στους πόρους της Αυτοδιοίκησης και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση