HomeΚΡΗΤΗΨήφισμα του δήμου Χερσονήσου για το νέο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Ψήφισμα του δήμου Χερσονήσου για το νέο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ομόφωνο, πανηγυρικό ψήφισμα, προχώρησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου με αφορμή την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Το κείμενο του ψηφίσματος

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου, της 9ης Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή την εκλογή του νέου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μαρματάκη – Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου –, από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου μετά την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μαρματάκη – Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου – ως Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2015, και αφού αναφέρθηκε:

Στις σπουδές του νέου Μητροπολίτη ο οποίος, αφού έλαβε τη γενική παιδεία στο Ηράκλειο, φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συνέχισε με  μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα  Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στον τομέα Ιστορίας – Λατρείας.

Στην επί σειρά ετών διακονία του στην Εκκλησία. Εκάρη μοναχός το 1994 στην Ιερά Μονή Αγκαράθου, ενώ από το 2004 την υπηρετεί από τη θέση του ηγουμένου.

Στο ήθος και την ψυχική ευγένεια, στην  άοκνη δράση, στη σύνεση και την πίστη του στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας και στο Λόγο του Θεού.

Αποφάσισε ομόφωνα

α.         Να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στο νέο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, και να του απευθύνει εγκάρδιες ευχές για πολύχρονη και καρποφόρα δράση, καθώς και για την επιτυχία του πνευματικού και κοινωνικού έργου που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας από τη νέα του θέση, με την αφοσίωση, τον αλτρουισμό και την κοινωνική ευαισθησία που τον διακρίνει.

β. Να παραστεί ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ιωάννης Μαστοράκης μαζί με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελετή της χειροτονίας.

γ.         Να κοινοποιηθεί το ψήφισμα στο Σεβασμιότατο Γεράσιμο Μαρματάκη, και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση