HomeΚΡΗΤΗΤα προβλήματα του λιμένος Ηρακλείου στο… υπουργείο Ναυτιλίας

Τα προβλήματα του λιμένος Ηρακλείου στο… υπουργείο Ναυτιλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σοβαρά προβλήματα, που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του Εμπορικού Λιμένος Ηρακλείου, έθεσε στον  Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθανάσιο Χρηστόπουλο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές καθυστερήσεις στην παράδοση – παραλαβή εμπορευμάτων, αλλά και στο υψηλό κόστος που επιβαρύνει τους επιχειρηματίες που το χρησιμοποιούν.

Δεσμεύσεις

Ο κ. Χρηστόπουλος δεσμεύθηκε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ότι θα τεθεί σε άμεση προτεραιότητα, η στελέχωση του Λιμένος Ηρακλείου, κυρίως με χειριστές μηχανημάτων και θα εξεταστεί το ζήτημα της μείωσης του κόστους για τις επιχειρήσεις, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν το λιμάνι Ηρακλείου για την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλιφιεράκης «το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις ώστε να λυθούν οριστικά τα μείζονα αυτά προβλήματα.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Χρήστος Λαμπρίδης, στελέχη του Υπουργείου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Γιάννης Μπρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση