HomeΚΡΗΤΗΤραβάνε τα… μαλλιά τους οι αγρότες για τις επιδοτήσεις – Τι ζητά η ΕΑΣΗ

Τραβάνε τα… μαλλιά τους οι αγρότες για τις επιδοτήσεις – Τι ζητά η ΕΑΣΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραβάνε τα… μαλλιά τους οι αγρότες μόλις αντικρίζουν τα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους για τις επιδοτήσεις.

Μετά από πολυήμερη υπομονή αλλά και διάφορες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τελικά τα ποσά των επιδοτήσεων άρχισαν να πιστώνονται στους αγρότες της χώρας από το απόγευμα της Δευτέρας.

Όταν οι αγρότες της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ηρακλείου είδαν τα ποσά που μπήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έμεινναν έκπληκτοι.

«Αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο έχουν πιστωθεί τα ποσά των λογαριασμών 150.000 αγροτών περίπου με τους περισσότερους να διαπιστώνουν ότι τα χρήματα που πήραν είναι εκτός πραγματικότητας. Κυριαρχεί αυτές τις ημέρες μία απελπισία στον αγροτικό κόσμο  με τους αγρότες να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, Ανδρέας Στρατάκης.

Τρομακτικά τα λάθη στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί στο Ηράκλειο είναι τρομακτικά.

«Τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί ειδικά στο Ηράκλειο είναι τρομακτικά. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε. Τα λάθη βέβαια είναι αποτέλεσμα μία βιαστικής διαδικασίας», επισημαίνει ο κ. Στρατάκης και εξηγεί: «Τα δικαιώματα θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Τον Σεπτέμβριο έπρεπε να είχαν αναρτηθεί ώστε να γνωρίζει ο παραγωγός το ακριβές ποσό της επιδότησης που του αντιστοιχεί. Σε τυχόν λάθος θα έπρεπε να προχωρήσει σε ένσταση. Όλη αυτη η διαδικασία έγινε μέσα σε μία βδομάδα. Πολύ βιαστικό γι’ αυτό και τα λάθη είναι τρομακτικά».

Τι ζητά η ΕΑΣΗ

Η μόνη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ν’ ανοίξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το σύστημά του προκειμένου να μπορούν να γίνουν οι ενστάσεις.

«Πρέπει να σας πω ότι τα ποσά που πιστώθηκαν φέτος θα είναι τα ίδια που θα πιστώνονται κάθε χρόνο έως το 2020. Γι’ αυτό και εμείς καλούμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ ν’ ανοίξει το σύστημά του προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να προχωρήσουν με τις ενστάσεις τους», επεσήμανε ο κ. Στρατάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση