HomeΚΡΗΤΗΕργασίες για την αποκατάσταση του τάφου του Ν. Καζαντζάκη – Άγνωστο πότε έγινε η βεβήλωση

Εργασίες για την αποκατάσταση του τάφου του Ν. Καζαντζάκη – Άγνωστο πότε έγινε η βεβήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η βεβήλωση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο τόσο στη δημοτική αρχή Ηρακλείου όσο και στους ίδιους τους Ηρακλειώτες. Την ίδια ώρα αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις των άγνωστων δραστών αλλά και η χρονική περίοδος κατά την οποία βεβήλωσαν το μνημείο

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε άμεσα στις εργασίες αποκατάστασης και καλλωπισμού του περιβάλλοντα χώρου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η Δημοτική αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες.

tafos kazantzaki2

«Αποτρόπαιη πράξη»

Είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, υπογράμμισε η κ. Πλεύρη, καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο.

Αποκατάσταση της επιγραφής

Σήμερα, όπως είπε η κ. Πλεύρη, αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» ,την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν.

Επίσης σήμερα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αποκατέστησαν το Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του,ενώ η υπηρεσία πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση