HomeΚΡΗΤΗΟι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Λότζια για την ψήφιση των νέων οικονομικών μεγεθών του 2016.

Όπως επισημαίνει η παράταξη στη σχετική της ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός είναι ο βασικός μηχανισμός αναδιανομής του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου.

Και υποστηρίζει: «Αυτό έκανε ο κρατικός που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες, αυτό κάνουν και όλοι οι προϋπολογισμοί Δήμων και Περιφερειών που συναποτελούν την γενική κυβέρνηση. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που εμείς δεν μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά για Τοπική Διοίκηση, το μακρύ χέρι του κράτους. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι το πνεύμα αλλά και ο τρόπος σύνταξης του προϋπολογισμού, ακολουθεί κατά γράμμα την εγκύκλιο 26945/31-7-2015 που συντάχθηκε από την ΄΄πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση΄΄ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις πρακτικές  των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δηλαδή για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ελαχιστοποίηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενδυνάμωση της ανταποδοτικότητας και αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου που τώρα βαφτίστηκε ΄΄Επιτροπή Οικονομικής Ανασυγκρότησης των ΟΤΑ΄΄. Ήδη δήμοι μπαίνουν σε επιτήρηση όπως Σαλαμίνας, Φαιστού και Γόρτυνας».

Διαβάστε ολόκληρη την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση