HomeΚΡΗΤΗΕπέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία με… επεισόδια για άλλη μια χρονιά

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία με… επεισόδια για άλλη μια χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, τραπεζών αλλά και «βανδαλισμοί» στο Δικαστικό Μέγαρο είναι το σημερινό σκηνικό που αντικρύζει κανείς στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όλες αυτές οι εικόνες είναι το αποτέλεσμα των χθεσινών επεισοδίων που προκάλεσε ομάδα αντιεξουασιστών  με αφορμή την συμπλήρωση των 7 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

EPEISODIA GRHGOROPOYLOS HRAKLEIO (1)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και χθες 6 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες άνθρωποι ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

255650

Ωστόσο, ομάδα αντιεξουσιαστών δημιούργησε εντάσεις και επεισόδια στο κέντρο της πόλης με την ισχυρή αστυνομική δύναμη να ανταπαντά με χρήση δακρυγόνων.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να πραγματοποιήσει πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που «έπεσε» από σφαίρες αστυνομικού τον Δεκέμβρη του 2008.

255623

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 στους κεντρικούς δρόμους της Κρήτης με αστυνομικούς να την περιφρουρούν ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν σε «κρυψώνες» έτοιμοι να παρέμβουν.

Η ένταση και τα επεισόδια

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα τα πράγματα οξύνθηκαν όταν μία ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία άρχισαν να δημιουργούν εντάξεις.

255652

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του συστήματος «επιτέθηκαν» αρχικά στο Δικαστικό Μέγαρο ριχνοντας διάφορα μπαλόνια με χρώμα.

Στη συνέχεια η ομάδα των αντιεξουσιαστών προχώρησε στην 25ης Αυγούστου και στο πέρασμά της δεν άφησε εμπορικό κατάστημα, καφετέρεια αλλά και τράπεζα που να μην προκαλέσει και κάποια ζημιά.

255651

Η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση καθώς έριξαν δακρυγόνα στους αντιεξουσιαστές με εκείνους να απαντούν πετώντας πέτρες.

255627

Μάλιστα έβαλαν φωτιές σε κάδους και παγκάκια στο κέντρο της πόλης με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο με τρία οχήματα και έξι άνδρες και να τις κατασβήνει.

255626

Προσαγωγές και συλλήψεις

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ήδη προβεί σε 10 προσαγωγές με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι θα γίνουν συλλήψεις.

Μικρής έντασης επεισόδια και στα Χανιά

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν και στα Χανιά.

Συμφωνα με τη neatv.gr, ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές σε ΑΤΜ καταστηματός Τράπεζας , έκαψε κάδο απορριμμάτων επί της οδού Αρχοντάκη και έσπασε μάρμαρα στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση