HomeΚΡΗΤΗΝέα στοιχεία στην υπόθεση Γιακουμάκη που μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Γιακουμάκη που μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φωτογραφίες-φωτιά απ’ τον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης εστάλησαν στο «Τούνελ» και έφεραν πάλι στο προσκήνιο την πολύκροτη υπόθεση.

Η εκπομπή παρουσίασε με ιδιαίτερη προσοχή τα ντοκουμέντα αυτά που δείχνουν μια διαφορετική εικόνα, από αυτή της αυτοχειρίας.

Δέκα μήνες μετά την ανεύρεση του πτώματος του άτυχου σπουδαστή κοντά στη Σχολή του, η υπόθεση δείχνει να έχει βαλτώσει.

Τα ερωτήματα που αιωρούνται είναι βασανιστικά για την οικογένεια του Βαγγέλη που ζητά να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον άδικο χαμό του.

giakoumakis

«Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι κάτι άλλο έχει συμβεί…»

Οι φωτογραφίες που εστάλησαν στο «Τούνελ» είναι οι πρώτες που τραβήχτηκαν με το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη στον τόπο που βρέθηκε, πριν ακόμη φτάσει στο σημείο ο ιατροδικαστής.

Ο κάτοχος τους που εμπιστεύτηκε τα ντοκουμέντα αυτά στην εκπομπή, υποστήριξε πως οι φωτογραφίες που είναι αληθινές, δίνουν μία άλλη εικόνα. Σε αυτές φαίνεται στο σώμα του άτυχου νέου το οστό στο δεξί βραχίονα να είναι σπασμένο, η μπλούζα του σηκωμένη με την κοιλιακή χώρα εκτεθειμένη και η σορός άθικτη από το στήθος και κάτω. Το τραύμα στον καρπό του δεξιού του χεριού είναι καλυμμένο από το μανίκι του φούτερ του. Σύμφωνα με τον μάρτυρα το σώμα του άτυχου νέου δείχνει να έχει τοποθετηθεί στο σημείο.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως το συγκεκριμένο κάταγμα είναι πιθανό να μην έχει προκληθεί από επίθεση ζώων. Τόνισε πως δεν επιθυμεί να παραστήσει τον ειδικό αλλά ανάμεσα στις τόσες εκδοχές που ερευνώνται στην υπόθεση αυτή, θα ήταν σημαντικό να εξεταστεί και αυτό το ενδεχόμενο.

giakoumakis2

Τι είπαν οι ειδικοί

Το «Τούνελ» ζήτησε μια δεύτερη εκτίμηση από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλία Μπογιόκα.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής, μελέτησε τις φωτογραφίες και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές πως το κάταγμα στο δεξιό βραχίονα που φαίνεται, είναι ένα στοιχείο που θέλει διερεύνηση. Μια δεύτερη ματιά θα μπορούσε να δώσει νέα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την υπόθεση».

Το μυστικό που κρύβει το κάταγμα

Στο ερώτημα αν μπορεί να εκτιμηθεί αν είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο, απάντησε: «Αν είναι προθανάτιο και είχε προκληθεί από επίθεση, τότε πως ο ίδιος έκοψε το χέρι του αφού ήταν αριστερόχειρας; Αν είναι μεταθανάτιο θα πρέπει με ειδική εξέταση- ανάλυση, να βρεθεί από τι έσπασε. Κάποιο μεγάλο ζώο θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το διαχωρισμό στο οστό». Είπε ακόμα ότι από τα σημάδια, μπορεί ο ειδικός να υποθέσει ή να διακρίνει το είδος του ζώου που επιτέθηκε στο άψυχο σώμα.

giakoumakis

Ο κ. Μπογιόκας αναφερόμενος στην τομή που βρέθηκε στον δεξί καρπό του άτυχου νέου, είπε πως το συγκεκριμένο μαχαίρι που κρατούσε πάνω του και βρέθηκε στον τόπο, θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιου είδους βαθιά τομή.

Ο εγκληματολόγος κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου είπε στο «Τούνελ» πως αν οι φωτογραφίες που έφτασαν στην εκπομπή είναι πρωτότυπες και δεν υπάρχουν στη δικογραφία, θα πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Εισαγγελέας συνεκτίμησε όλα τα στοιχεία γύρω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση και αυτή τη στιγμή ερευνάται η ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι η αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά.

Τα κενά της έρευνας που πρέπει να καλυφθούν

Από τη πρώτη στιγμή που ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Μπούκας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας Γιακουμάκη, δεν απέκλειε την εκδοχή της δολοφονίας. Όπως είπε στο «Τούνελ» αν η ανεύρεση του πτώματος είχε επιτευχθεί νωρίτερα, τα αποτελέσματα σχετικά με το θάνατο του Βαγγέλη θα ήταν περισσότερο ασφαλή. «Πολλά στοιχεία είχαν αλλοιωθεί και έλειπε ένα μεγάλο μέρος από το λαιμό. Ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης, είχε πει πως φαίνεται να είναι αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά.

giakoumakis

Σε σχετική ερώτηση του συνεργάτη του «Τούνελ» απάντησε πως δεν υπάρχει αναφορά για κάταγμα στον ώμο και πως ο ίδιος δεν έχει δει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που έφτασαν στην εκπομπή. Επιβεβαίωσε πως ένα μέρος της κοιλιακής χώρας ήταν εκτεθειμένο και άθικτο και πως θα ερευνηθεί η εκδοχή αν το πτώμα μεταφέρθηκε από αλλού στο σημείο που βρέθηκε. Συμπλήρωσε πως θα ερευνηθεί αν το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του ο άτυχος νέος ήταν τόσο καλά ακονισμένο ώστε να επιφέρει ένα τόσο σοβαρό τραύμα, με ένα μόνο χτύπημα.

Διώξεις και τιμωρίες φοιτητών

«Ο πόνος της οικογένειας με τον καιρό γίνεται βαθύτερος, αλλά αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια την κατάσταση και το μόνο που επιθυμούν είναι η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ» ο δικηγόρος τους κ. Δημήτρης Μπούκας. Τόνισε πως για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχουν ασκηθεί διώξεις. Πιο συγκεκριμένα: έχει ασκηθεί δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οκτώ φοιτητές από την ομάδα που κακοποιούσε τον άτυχο νέο, διώκονται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση. Τρία άτομα αποφοίτησαν χωρίς πτυχίο με απόφαση της Σχολής και άλλα τρία άτομα δεν έγιναν δεκτά να μείνουν στην Εστία για τη νέα φοιτητική χρονιά. Διώκονται ακόμα δύο άτομα από την προηγούμενη διοίκηση της Σχολής για παράβαση καθήκοντος, ενώ υπάρχει μία ακόμα δικογραφία που αναφέρεται στη νέα Διοίκηση της Σχολής και βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας.

Ο κ. Μπούκας είπε στο «Τούνελ» πως η νέα Ανακρίτρια που ανέλαβε τον ογκωδέστατο φάκελο της υπόθεσης Γιακουμάκη είναι επιφορτισμένη με πολλές υποθέσεις και πιέζεται χρονικά από τον τεράστιο φόρτο εργασίας. Σε ερώτηση του συνεργάτη της εκπομπής εάν έχει εξακριβωθεί ποιος ήταν ο άνδρας που καταγράφηκε από κάμερα να ακολουθεί τον Βαγγέλη στην παραλίμνια περιοχή, ο κ. Μπούκας απάντησε πως από την έρευνα της Αστυνομίας αλλά και της εκπομπής, δεν προκύπτει το άτομο αυτό να προέρχεται από το περιβάλλον της Σχολής.

Η έρευνα του «Τούνελ»

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης 20 χρόνων φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων με καταγωγή από την Κρήτη, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Βρέθηκε νεκρός τυχαία από περαστικούς τριάντα οχτώ μέρες αργότερα στις 15 Μαρτίου, κοντά στη Σχολή του. Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη έφερε στο φως αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τα βασανιστήρια που δεχόταν ο άτυχος φοιτητής από ομάδα σκληρών συμφοιτητών του.

Ο άδικος χαμός του χαμογελαστού νέου και το μπούλινγκ που είχε υποστεί, προκάλεσαν πανελλήνια συγκίνηση και οργή.

anikolouli.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση